ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΓΙΟΥΡΟΥΚΗ

Η Αντιδημαρχία Παιδείας & Νεολαίας και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας και ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου «Η ΑΡΤΕΜΗ», παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του καθηγητή, Αργύρη Γιουρούκη: «Λέρος, πατρίδα από επιλογή»,

στο Χατζηγιάννειο, την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, στις 7 το απόγευμα, με δωρεάν είσοδο.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο φιλόλογος και λογοτέχνης, Σωτήρης Τιτής και ο ποιητής, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό, μέσω προβολής βίντεο, ο πρόεδρος του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Λέρου «Η ΑΡΤΕΜΙΣ», ο συγγραφέας Δημήτρης Κωστόπουλος και η ποιήτρια Νινόν Δημητριάδη – Καμπούρη. Θα γίνει απαγγελία ποιημάτων από 16 εκπαιδευτικούς, φίλους και ερασιτέχνες ηθοποιούς, ενώ θα έρθουν από την Αθήνα, να τραγουδήσουν ζωντανά, ειδικά γι αυτή την εκδήλωση, ο συνθέτης Χρυσόστομος Καραντωνίου και ο τραγουδιστής Πάνος Παπαϊωάννου.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 50 ποιήματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι προσωπικά βιώματα, γράφτηκαν κυρίως στη Λέρο ή για τη Λέρο και ουσιαστικά πρόκειται για μια αναφορά στο μοναδικό αυτό νησί του Αιγαίου. Το βιβλίο δεν  πωλείται και θα διανέμεται σε όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση, χωρίς αντίτιμο, αλλά θα ανταλλάσσεται με ένα τουλάχιστον βιβλίο (μυθιστόρημα, διηγήματα, ποίηση, παιδικό βιβλίο, παραμύθι, κλπ), έστω και μεταχειρισμένο. Τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν στις δανειστικές βιβλιοθήκες που λειτουργούν στις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ