ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ 6 ΕΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΕ 2 ΙΕΡΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες, με απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, οι δύο ιερείς από τα Φάρσαλα, 40 και 42 ετών σήμερα, που βαρύνονται με το κακούργημα της υπεξαίρεση συνολικά 930.000 ευρώ από την μισθοδοσία των ιερέων, στην περιοχή των Φαρσάλων.

Ολα αποκαλύφθηκαν τον Ιούνιο του 2012 όταν καταγγέλθηκε από την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας του Υπουργείου Οικονομικών, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, ότι κατά τον έλεγχο που έγινε στις μισθοδοτικές καταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων που είχαν κοινοποιηθεί στη Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων, βάσει των οποίων καταβάλλονται οι μισθοί του εφημεριακού κλήρου του Δήμου Φαρσάλων, διαπιστώθηκαν ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.

Το δικαστήριο επέβαλε στον έναν εκ των δύο ποινή κάθειρξης 18 ετών και στον δεύτερο ποινή κάθειρξης 6 ετών, χωρίς ελαφρυντικά, ενώ τους καταλόγισε αποζημίωση υπέρ του ελληνικού δημοσίου 710.000 και 220.00 ευρώ αντίστοιχα. Ο πρώτος ήταν ήδη προφυλακισμένος και από χθες θα βρίσκεται μαζί του στη φυλακή και ο δεύτερος.

thessalianews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ