ΑΛ. ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗΣ, Δ. ΚΟΥΤΣΙΝΑΣ ΚΑΙ Μ. ΡΙΖΟΣ ΓΙΑ ΤΗ CETA

Τη θέση τους για την υπογραφή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ε.Ε και Καναδά γνωστή ως CETA εκφράζουν με επιστολή τους στο paidis.com οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Τυρνάβου Αλ. Χατζηκρανιώτης, Δημ. Κουτσίνας και Μ. Ρίζος,οι οποίοι διαφώνησαν με το ψήφισμα που κατέθεσε προς συζήτηση η παράταξη του δημάρχου.

Στο κείμενο τους οι 3 σύμβουλοι αναφέρουν τα εξής:

“Εκφράζουμε την αντίθεση μας στη συμφωνία που υπογράφηκε πριν μερικές ημέρες στις Βρυξέλλες, η γνωστή CETA, μεταξύ των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κκ. Τουσκ και Γιούνγκερ) και του Καναδά (κ. Τριντό). Για να εφαρμοστεί βέβαια πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και κατόπιν από τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμφωνία αυτή καθώς και η TTIP που παζαρεύεται με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των λαών, καθώς αυτοί δεν θα έχουν κανένα όφελος από την κατάργηση των δασμών.

Επίσης προϊόντα τα οποία είναι κατοχυρωμένα από διάφορες  χώρες της Ε.Ε. όπως π.χ. η φέτα για την χώρα μας, χάνουν την κατοχύρωση τους ως εθνικό προϊόν. Επίσης η διακίνηση μεταλλαγμένων προϊόντων στην αγορά ή προϊόντων που χρησιμοποιούν πρώτη ύλη από μεταλλαγμένα θα είναι ελεύθερη με τις όποιες επιπτώσεις θα προκύψουν με μοναδικό όφελος το κέρδος των μονοπωλίων.

Επίσης διαφορές μεταξύ των μονοπωλίων και των επίσημων κρατών θα μπορούν να λύνονται στα δικαστήρια με την απαίτηση μεγάλων αποζημιώσεων από την μεριά των πρώτων για την ζημιά που έχουν υποστεί.

Καλούμε τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν αυτές τις συμφωνίες στο Ευρωκοινοβούλιο όταν τους ζητηθεί.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση και  όλα τα κόμματα να καταψηφίσουν αυτή την συμφωνία όταν θα κατατεθεί για ψήφιση  στο Ελληνικό κοινοβούλιο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ