ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΣΙΝΕΦΙΛ

Ψηφιακή μηχανή προβολής απέκτησε ο Δήμος Λαρισαίων για τις προβολές του χειμερινού κινηματογράφου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο και του θερινού κινηματογράφου στο “Σινέ Μύλος”.

Έτσι, οι Λαρισαίοι κινηματογραφόφιλοι θα μπορούν να βλέπουν ακόμη και ταινίες πρώτης προβολής, και οπωσδήποτε με καλύτερο ήχο και εικόνα.

Πρόκειται για ιστορική μετάβαση σε μια νέα εποχή.

Ο ψηφιακός κινηματογράφος σημαίνει παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους θεατές που μεταφράζονται σε προβολές υψηλής ποιότητας, ευελιξία στον προγραμματισμό, περισσότερες ταινίες.

Ίσως να μην υπάρχει άλλος δημοτικός κινηματογράφος στην Ελλάδα που να διαθέτει ψηφιακή μηχανή με τόσο χαμηλό εισιτήριο (4 ευρώ).

Οι ταινίες που θα προβληθούν μέχρι το τέλος του 2016, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας στο Χατζηγιάννειο, είναι οι εξής:

8 Νοεμβρίου: “Το μικρό νησί”, αστυνομικό νουάρ (2014) σε σκηνοθεσία Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, με τους Χαβιέρ Γκουτιέρεζ, Ραούλ Αρεβάλο, Χεζούς Κάστρο.

Σε μια ισπανική κωμόπολη του 1980 δύο αστυνομικοί προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση εξαφάνισης δύο νεαρών κοριτσιών. Η έρευνά τους θα τους οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια, τα οποία θα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνα από τις ιδεολογικές κι επαγγελματικές διαφορές μεταξύ τους.

15 Νοεμβρίου:”Jimmy’ s hall”, Αγγλο-ιρλανδική ταινία (2014), σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς, με τους Μπάρι Γουόρντ, Σιμόν Κίρμπι, Φράνσις Μαγκί.

Ιρλανδία, 1932: ο Τζέιμς Γκράλτον επιστρέφει στη φάρμα του ύστερα από δέκα χρόνια εξορίας στην Αμερική κι επιχειρεί να επαναλειτουργήσει την εγκαταλελειμμένη αίθουσα χορού-πνευματικό κέντρο που ο ίδιος είχε φτιάξει. Οι νέοι της περιοχής θα τον υποστηρίξουν, θα βρει όμως απέναντί του την εκκλησία και τις αρχές.

22 Νοεμβρίου: “Storia d’amore – Alaska” (2015), Ιταλογαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Κλαούντιο Κουπελίνι, με τους Έλιο Τζερμάνο, Αστρίντ Μπερζέ – Φρισμπί, Βαλέριο Μπινάσκο.

Ο ξενοδοχοϋπάλληλος Φάουστο και η Ναντίν, που φιλοδοξεί να κάνει καριέρα μανεκέν, συναντιούνται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Παρισιού. Η ανέμελη γνωριμία τους όμως θα πάρει γρήγορα ανεξέλεγκτη τροπή και θα οδηγήσει τον Φάουστο στη φυλακή και τη Ναντίν στις πασαρέλες του Μιλάνου.

29 Νοεμβρίου: “Ένα περιστέρι έκατσε σ’ ένα κλαδί”, σινεφίλ (2015), σουηδική ταινία, σε σκηνοθεσία Ρόι Άντερσον, με τους Χόλγκερ Άντερσον, Νιλς Γουέστμπλομ, Καρλότα Λάρσον.

Δύο πλανόδιοι πωλητές αστείων παιχνιδιών και τρικ περιφέρονται σε μια «ανορθόδοξη» πραγματικότητα, στην οποία κανείς δεν μοιάζει να εκτιμά τη συνεισφορά τους στη συλλογική διασκέδαση.

6 Δεκεμβρίου: “Η Φαμίλια”, Αργεντίνικη ταινία (2015), σε σκηνοθεσία Πάμπλο Τραπέρο, με τους Γκιγιέμο Φρανκέλα, Πίτερ Λανζάνι, Λίλι Πόποβιτς.

Στην Αργεντινή της δεκαετίας του ’80, οι Πούτσιο είναι μια φαινομενικά φιλήσυχη, τυπική μεσοαστική οικογένεια. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι μια εγκληματική συμμορία με εγκέφαλο τον πατριάρχη της και πρώην ασφαλίτη Αρκιμίντις.

13 Δεκεμβρίου: “Μάμα Ρόμα” (1962), το αριστούργημα του Πιέρ Πάολο Παζολίνι με τους Άννα Μανιάνι, Ετόρε Γκαρόφαλο, Φράνκο Τσίτι.

Η Μάμα Ρόμα, μία πόρνη, επιθυμεί να αρχίσει μία νέα ζωή, όταν ο μαστροπός – φίλος της παντρεύεται και την αφήνει. Παίρνει το γιό της Εττόρε, που δεν γνωρίζει τίποτα για το επάγγελμα της και μετακομίζει σε μία μικροαστική συνοικία, όπου γίνεται πλανόδιος έμπορος. Μοναδικός σκοπός της ζωής της είναι το πολυαγαπημένο της αγόρι, στο οποίο θέλει να εξασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον κατά τα συνηθισμένα μικροαστικά πρότυπα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ