ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ Η ΛΑΕ

Η Λαϊκή Ενότητα με ανακοίνωσή της στηρίζει τους αγώνες και τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στο εμπόριο κατά του «ξηλώματος» της κυριακάτικης αργίας.

“Ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται αντιμέτωπος με τη συνέχιση της νομοθεσίας – «λαιμητόμο» των εργασιακών δικαιωμάτων που επιβλήθηκαν με τα πρώτα δύο μνημόνια καθώς και τις επικείμενες αλλαγές – εκθεμελίωσης, από ό,τι είχε απομείνει, του 3ου μνημονίου.

Η μνημονιακά ανασχηματισμένη μόλις πριν από λίγες ώρες κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να συνεχίσει το ξήλωμα και των τελευταίων στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, που συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και τη λειτουργία τους τις Κυριακές. Κατά τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται οι μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, ενώ οδηγούνται στο «λουκέτο» χιλιάδες ακόμη μικρά καταστήματα και οι εργαζόμενοι τους στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

Η ΛΑ.Ε. στηρίζει την 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) για την Κυριακή 06/11.

Η μαζική συμμετοχή του κόσμου και των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις μπορούν να σταματήσουν τις νέες αλλαγές συρρίκνωσης και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων και να στείλουν ένα ηχηρό «ΌΧΙ» τόσο στη νεομνημονιακή κυβέρνηση, όσο και στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του παλαιομνημονιακού μπλοκ, που επιζητούν να επιβάλλουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας”, αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ