ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοινώνεται ότι στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα υλοποιούνται για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα:

  1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «Πρόσωπα της Λάρισας» της Γεωργίας Μπλιάτσου

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση από την ίδια την ζωγράφο και να γνωρίσουν μέσα από την τέχνη σύγχρονους Λαρισαίους δημιουργούς των γραμμάτων και των τεχνών· να έρθουν σε γνωριμία με έναν εναλλακτικό τρόπο με το πολιτιστικό-πνευματικό δυναμικό της πόλης και να συζητήσουν για τα επαγγέλματα· να συζητήσουν για τις αρχές της προσωπογραφίας (τι βλέπουμε σε ένα πορτρέτο, εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά, πώς ‘κτίζεται’ και πώς ‘διαβάζεται’ κτλ)· με αφορμή τον κατάλογο της έκθεσης να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της έρευνας για τη δημιουργία ενός βιβλίου (καταγραφή υλικού, δόμηση, απεικόνιση κτλ)· να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς μία ζωγράφο, να συζητήσουν για τη διαδικασία διοργάνωσης μιας έκθεσης ζωγραφικής· να εφαρμόσουν όλα τα παραπάνω δια ζώσης μέσα από τη ζωγραφική διαδικασία ενός πορτρέτου αλλά και περαιτέρω στη σχολική πράξη.

Ημερομηνίες υλοποίησης:

Τρίτη 8-11-2016 έως Τρίτη 15-11-2016

Αριθμός μαθητών: 30 (Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού, Α’-Β’-Γ’ Γυμνασίου)

Ώρες υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος:

Δευτέρα: κλειστά

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-14:00

Κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες: τηλ. 2410-671176

  1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «9 Ρώσικες Ιστορίες»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το προσωπικό του μουσείου και προσαρμόζεται στις ηλικιακές ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τους. Το πρόγραμμα αποσκοπεί να ενθαρρύνει τους μαθητές να εξοικειωθούν με την σύγχρονη τέχνη και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη. Μέσα από τον διάλογο και τη συζήτηση κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα μπουν στην διαδικασία σκέψης και προβληματισμού, θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για να εκφραστούν, ενώ θα μάθουν να προσεγγίζουν και να ερμηνεύουν σύγχρονα έργα τέχνης.

Ημερομηνίες υλοποίησης:

Τρίτη 8-11-2016 έως Παρασκευή 18-11-2016

Αριθμός μαθητών: 30 (Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού, Α’-Β’-Γ’ Γυμνασίου, Α’-Β’-Γ’ Λυκείου)

Ώρες υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος:

Δευτέρα: κλειστά

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-14:00

Κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες: τηλ. 2410671176

  1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ Γ.Ι. Κατσίγρα «Βλέπω – Παρατηρώ – Μαθαίνω»

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, με βασικούς άξονες την προσωπογραφία και την τοπιογραφία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και οι ξεναγήσεις προσαρμόζονται στις ηλικιακές ομάδες λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τους. Οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα έργα της μόνιμης συλλογής του Γεώργιου Κατσίγρα, την εξέλιξη της νεοελληνικής ζωγραφικής από τον ακαδημαϊσμό της σχολής του Μονάχου στα σύγχρονα εικαστικά ρεύματα.

Ημερομηνίες υλοποίησης:

Τρίτη 8-11-2016 έως Παρασκευή 2-6-2016

Αριθμός μαθητών: 30 (για μαθητές όλων των τάξεων ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ)

Ώρες υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος:

Δευτέρα: κλειστά

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-14:00

Κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες: τηλ. 2410671176

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ