ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: 200 ΖΩΑ ΚΑΝΙΒΑΛΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΡΡΩΣΤΑ, ΝΗΣΤΙΚΑ, ΣΚΕΛΕΤΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Ανοιχτή επιστολή έστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) στον Δήμαρχο Τεμπών, στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Λάρισας, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία και στον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας με θέμα τα 200 ζώα που κανιβαλίζονται, άρρωστα, νηστικά, σκελετωμένα στο Συκούριο του Δήμου Τεμπών.

Στην επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. αναφέρονται τα εξής:

“Καλούμε τον Δήμο Τεμπών, την Εισαγγελία, την Κτηνιατρική και την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ομοσπονδίας μας, η κατάσταση στο ιδιωτικό “καταφύγιο” αδέσποτων ζώων, που βρίσκεται στο χωριό Συκούριο του Δήμου Τεμπών, έγινε πλέον εκρηκτική και επικίνδυνη από κάθε άποψη.

Περίπου 200 ζώα νηστικά, πληγιασμένα, άρρωστα, ζώα που κανιβαλίζονται για να επιβιώσουν, ζώα που πεθαίνουν αβοήθητα μέσα σε μια απέραντη χωματερή σκουπιδιών, πραγματική υγειονομική βόμβα για την δημόσια υγεία, με τις αρχές να ποιούν την νήσσα και να αρκούνται στην επιβολή προστίμων σε μια γυναίκα που λειώνει από την αρρώστια της και χρήζει η ίδια βοήθειας.

Για χρόνια κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου και καταγγέλλαμε την εγκληματική τακτική συγκέντρωσης ζώων στο χώρο αυτό.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Ο Δήμος Τεμπών οφείλει να αναλάβει, επιτέλους, την διαχείριση του “καταφυγίου” – βασανιστηρίου ζώων και η Πρόνοια την ιδιοκτήτριά του. Αναρωτηθείτε: Ποιό θα είναι άραγε το αποτέλεσμα εάν, σύμφωνα με τις μη διασταυρωμένες πληροφορίες μας, ανοίξουν οι πόρτες του χώρου και τα ζώα βρεθούν ελεύθερα και έκθετα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε όμως και την οργή μας για μια κατηγορία “φιλόζωων”, που όλα αυτά τα χρόνια καθοδηγούσαν εγκληματικά την ιδιοκτήτρια σε σχέση με την διαχείριση των ζώων. Τα άτομα αυτά οδήγησαν την κυρία Σταματάκη σε σύγκρουση με πολλά νομίμως λειτουργούντα σωματεία, τοπικά και μη, που προσπάθησαν κατά καιρούς να την βοηθήσουν και ακύρωσαν κάθε προσπάθεια για υιοθεσία των ζώων που αργοπεθαίνουν στο “καταφύγιο” της. Τα ίδια άτομα τώρα σφυρίζουν κλέφτικα τόσο για το προσωπικό δράμα της ιδιοκτήτριας του “καταφυγίου” όσο και για την εξαθλίωση τόσων ζώων.

Όλες αυτές οι κατ ευφημισμόν φιλόζωες θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να απολογηθούν, και κυρίως να σπεύσουν ΑΜΕΣΑ να σώσουν τα ζώα και τον άνθρωπο, που με αποκλειστικά δική τους ευθύνη τους έφεραν σε αυτό το σημείο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ