ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Στην ανάγκη ανασχεδιασμού του τρόπου θέρμανσης των δημόσιων κτιρίων, με προτεραιότητα αυτή των σχολείων συμφωνεί ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, με τους τρεις βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργο Κατσιαντώνη, Αναστάσιο Μεγαλομύστακα και Μάριο Γεωργιάδης.

Ο κώδωνας του κινδύνου από τους τρεις βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, για αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στα Ελληνόπουλα που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να κάνουν μάθημα μέσα σε παγωμένες αίθουσες χωρίς θέρμανση με κίνδυνο της υγείας τους, φαίνεται πως κινητοποίησε τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει άμεσα την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων άμεσα μέσω ΕΣΠΑ.

Σε ότι αφορά τη θέρμανση στα δημόσια κτίρια ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι γίνεται η βέλτιστη δυνατή προσπάθεια για ενεργειακή αναβάθμιση στα παλιότερα …ενώ για τα νεότερα τόνισε πως “ακολουθούνται προδιαγραφές για κτίρια που θα έχουν τη μέγιστη δυνατή οικονομία ενέργειας, ενώ παράλληλα θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον”.

“Οι Έλληνες πολίτες αγωνιούν καθημερινά για την επιβίωση των παιδιών τους, και προσπαθούν παράλληλα να είναι και συνεπείς απέναντι στο κράτος πληρώνοντας τους υπέρογκους φόρους. Η Παιδεία και Εργασία όμως σε ένα… αξιοπρεπές περιβάλλον είναι υποχρέωση του Κράτους” είχαν επισημάνει στην ερώτηση τους οι τρεις βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ