ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΒΟΛΙΟΤΗ – ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ «ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ «ΚΑΝΑΡΙΑ»

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Ηλία Βολιότη – Καπετανάκη: «Μουσικό  Σεργιάνι», παρουσιάζεται την  Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στις 9.15 το βράδυ, στο καφενείον «Τα Κανάρια», Παναγούλη 12 και Κούμα (μέσα στην στοά), τηλέφ. 2417715140.

Είναι αφορμή να γνωρίσουμε τους μεγάλους βάρδους του ρεμπέτικου και τα τραγούδια τους, προπαντός ευκαιρία να διασκεδάσουμε λαϊκά, αυθεντικά. Θα μιλήσουν ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος και ο συγγραφέας Η. Βολιότης – Καπετανάκης. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα παίζουν και τραγουδούν (Αλφαβητικά):

Αντώνης Ζαφειρίου

Ντίνος Ζαχαριάς

Θωμάς Θωμαΐδης

Βασίλης Νάτσιος

Γιώργος Σούλτης

Κώστας Σκόνδρας

Άννα Στεργίου

Το «Μουσικό Σεργιάνι. Άλλα 22 “ρεμπέτικα” πορτρέτα»,  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μετρονόμος». Για πάνω από δυο δεκαετίες ο Η. Βολιότης – Καπετανάκης καταπιάνεται με την τεκμηριωμένη βιογραφική παρουσίαση θρυλικών δημιουργών, που έφτιαξαν το «Ρεμπέτικο», ένα από τα προικισμένα, διαχρονικά τέκνα της παγκόσμιας λαϊκής τέχνης. Μετά τους «Μάγκες Αλήστου Εποχής», (Μετρονόμος), στο «Μουσικό Σεργιάνι» βιογραφούνται άλλοι 22 τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργοί, παιχνιδιάτορες, σε πρωτότυπες μονογραφίες με γλαφυρές αφηγήσεις των ίδιων ή απογόνων τους και εκατοντάδες σπάνιες φωτογραφίες, που… κινηματογραφούν αδρά μοναδική εποχή, όταν ο λαός έκανε όμορφα τραγούδια τα ντέρτια και τους καημούς του. Κάτι, που λείπει τώρα στα δύσκολα χρόνια της αποξένωσης, του ραγιαδισμού και των Μνημονίων.

«Μουσικό Σεργιάνι», σε ανάμνηση της δημοφιλούς και από σαράντα κύματα περασμένης πολύχρονης ομότιτλης εκπομπής του συγγραφέα στην Ε.Ρ.Τ. Με εξώφυλλο τον πανέμορφο πίνακα του Πάνου Φειδάκη «Πρωτομαγιά», βιογραφούνται:

Δημήτρης Γκόγκος – Μπαγιαντέρας,

Κώστας Καπλάνης,

Στέλιος Κηρομύτης

Οδυσσέας Μοσχονάς

Ρένα Στάμου

Γρηγόρης Ασίκης

Λάμπρος Λεονταρίδης

Ευάγγελος Σωφρονίου

Μιχάλης Τρίμης

Νίκος Καλαϊτζής – Μπινταγιάλας

Γιώργος Φωτίδας

Τόλης Χάρμας

Δημήτρης Ρουμελιώτης

Γιάννης Τατασόπουλος

Στέλιος Δούσης

Γεράσιμος Κλουβάτος

Στέλιος Λαζάρου

Ευάγγελος Μπαλλής

Μιχάλης Χασαπάκης

Γιάννης Ήττος

Πέτρος Αυγέρης

Θεόδωρος Δερβενιώτης

Σε εποχή και κοινωνία, που κυριαρχούν φτηνιάρικοι, εμπορικοί, κυρίως σκανδαλοθηρικοί, τάχα βιογραφικοί διθύραμβοι, που συνιστούν κατ’ ουσία δεινή ασέβεια και προκλητική δυσφήμιση των βιογραφούμενων, ο Ηλίας Βολιότης – Καπετανάκης επιμένει στο να σκιαγραφεί την εποχή του «Ρεμπέτικου», όπως την έζησαν οι δημιουργοί του επιστημονικά συγκρίνοντας όλες τις αναφορές και τις πηγές, πρωτίστως το ίδιο τους το έργο, τα άσματα, που μας άφησαν και που τραγουδάμε και σήμερα, γιατί πολλά από αυτά είναι σαν να γράφτηκαν… αύριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ