ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Βιωματικό Σεμινάριο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Γαλλικού  Ινστιτούτου στη Λάρισα το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 11:00 – 14:00 με θέμα «Τα μικρά αφεντικά: Μια μαγική συνταγή  για την οριοθέτηση της συμπεριφοράς των παιδιών μας»

“Πόσο εύκολο είναι να θέσουμε όρια στα παιδιά;

Τι πρέπει να γνωρίζουμε ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί για να βοηθήσουμε στην οριοθέτηση των παιδιών μας;

Τα όρια υπάρχουν παντού και αφορούν όλους μας. Τα όρια δημιουργούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί να συνυπάρξει με τους συνανθρώπους του, όπου έχει τη δυνατότητα να αντλεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ικανοποίηση και ασφάλεια για να μπορεί να εξελίσσεται και να δημιουργεί.

Η οικογένεια είναι το πρώτο περιβάλλον μέσα στο οποίο το παιδί θα εκπαιδευτεί στην τήρηση των ορίων. Ένα ιδιαίτερο απαιτητικό έργο για τους γονείς που πολλές φορές αποδεικνύεται και πολύ «ζόρικη» υπόθεση.  Το σχολείο είναι το επόμενο περιβάλλον το οποίο καλείται να συμβάλει και να ενδυναμώσει την οριοθέτηση των παιδιών με τρόπο που να βοηθά στην ανάπτυξη της υπευθυνότητας και της αυτοεκτίμησης τους.

Στο εργαστήρι αυτό  γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να αποσαφηνίσουν τις έννοιες της Οριοθέτησης και Πειθαρχίας. Θα ενημερωθούν για τα οφέλη, το χρόνο έναρξης της οριοθέτησης των παιδιών και ειδικότερα την οριοθέτηση των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας καθώς και τη γνωριμία τους με τις βασικές αρχές της οριοθέτησης.

Ένα σημαντικό μέρος του σεμιναρίου θα επικεντρωθεί στη μέθοδο οριοθέτησης των Φυσικών και Λογικών Συνεπειών, με εκτενή αναφορά σε παραδείγματα και αντιπαραδείγματα χρήσης της οριοθέτησης- λογικών συνεπειών και πειθαρχίας στην καθημερινή οικογενειακή ζωή και εκπαιδευτική πρακτική.

Στο εργαστήρι θα δοθεί έμφαση σε βιωματικές τεχνικές τροποποίησης της συμπεριφοράς όπως η υπόδυση ρόλων, η εμψύχωση κούκλας  και η ομάδα θα επεξεργαστεί μελέτες περίπτωσης,  με τη μορφή workshops

Πληροφορίες/Εγγραφές: info@ekedisy.gr, τηλ.: 210 3250341″, αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com