ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΒΙΤΣΑ ΣΕ ΤΙΡΑΝΑ-ΑΓΚΥΡΑ: ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

«Η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα, που δεν διεκδικεί από κανέναν τίποτα και σέβεται τις Διεθνείς Συνθήκες. Όμως, κανείς να μην τολμήσει να σκεφτεί καν ότι μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι της συζήτησης για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», διεμήνυσε ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις των Προέδρων της Τουρκίας και της Αλβανίας υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι «καλύτερα να σωπάσουν αυτοί, οι οποίοι δεν ανακαλούν στη μνήμη τους τα ιστορικά γεγονότα και, πολύ περισσότερο, μιλάνε για τα κυριαρχικά δικαιώματα μιας χώρας, που έχει αποδείξει και με τον αγώνα και με τη θυσία, στην οποία αναφερόμαστε και σήμερα, ότι έχει και τη δυνατότητα και την ικανότητα να τα περιφρουρήσει. Άρα, ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι ήρεμος και σίγουρος ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν κινδυνεύουν επ’ ουδενί, ό,τι και να λένε, όποιος και να το λέει».

Η δήλωση του κ. Βίτσα έγινε από τον πρώτο λαϊκό αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον τίτλο «Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Τιμής: Μπλοκ 15 (Στρατόπεδο Χαϊδαρίου) – Σκοπευτήριο Καισαριανής» μήκους 14 χιλιομέτρων. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας και την Περιφέρεια Αττικής κατά μήκος της συνήθους διαδρομής που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους μελλοθάνατους αγωνιστές την περίοδο της ναζιστικής κατοχής της Ελλάδας και σε αυτόν συμμετείχαν εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών οι οποίοι στις φανέλες τους μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους είχαν τυπωμένα και μηνύματα των αγωνιστών της εποχής εκείνης.

Με τον αγώνα δρόμου έκλεισε ο διευρυμένος κύκλος δραστηριοτήτων υπό τον γενικό τίτλο «Η ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ», με αφορμή την 12η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας το 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, σε συνδυασμό και με τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση, τόσο στην εκκίνηση στο Χαϊδάρι, όσοι και στον τερματισμό στην Καισαριανή, παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, δήμαρχοι, από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) ο Μανώλης Γλέζος και ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, επίσης ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης καθώς και κάτοικοι του Χαϊδαρίου και της Καισαριανής. ΚΥΠΕ – Ελένη Μαυρούλη

mignatiou.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ