ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ) ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας στήριξαν και μας εμπιστεύτηκαν  με την ψήφο τους σε ΠΥΣΔΕ,ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ. Η παράταξή μας διατήρησε την έδρα των αιρετών σε ΑΠΥΣΔΕ  και ΚΥΣΔΕ. Δεν καταφέραμε να  εκπροσωπηθούμε  στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας.

Δώσαμε τη μάχη των εκλογών με εντιμότητα, λέγοντας την αλήθεια  χωρίς την υποκρισία και το λαϊκισμό των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ/ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Θα συνεχίσουμε με προτάσεις αλλά και με αγώνες τη μάχη για το βάθεμα της διαφάνειας και της ισονομίας παντού χωρίς λογικές ψηφοθηρίας, σκοπιμότητας και «παρασιτικού συντεχνιασμού», πελατοκρατίας και παραγοντισμού. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα δημόσιο σχολείο που έχει ανάγκη ο τόπος, ο λαός μας και η κοινωνία. Δε θα  μηδενίζουμε τα πάντα  αλλά και θα αντιπαλεύουμε κάθε τι το οποίο μας πισωγυρίζει.

Θεωρούμε  μεγάλο πισωγύρισμα για την εκπαιδευτική κοινότητα  την  πρωτιά της  ΔΑΚΕ, η οποία προήλθε και από την απουσία οποιασδήποτε κριτικής από τη μεριά των άλλων αριστερών παρατάξεων.

Σε αυτή την εκλογική μάχη η παράταξη ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ που επαγγέλλονται την εντιμότητα, τη διαφάνεια, τον άλλο συνδικαλισμό, ξεπέρασαν κάθε θεμιτό και αθέμιτο  όριο για να «κερδίσουν» την έδρα στο ΠΥΣΔΕ. Πολλοί  συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία   και «πήραν γεύση»  για τις συκοφαντίες και τα ψέματά τους από τις περιοδείες τους στα σχολεία για στελέχη της παράταξής μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι ο «κίτρινος και παρασιτικός», ο «δήθεν συνδικαλισμός», έχει ημερομηνία λήξης. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στην αθλιότητα και στις μεθόδους τους. Θα ξεσκεπάσουμε όμως   αυτή την τακτική και πρακτική τους σε όλους τους συναδέλφους και θα είμαστε απέναντι σε τέτοιες πρακτικές.

Θέλουμε  να διαβεβαιώσουμε  όλους τους συναδέλφους ότι:

Είμαστε κοντά  τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων και για τη στήριξη κάθε δίκαιου και νόμιμου αιτήματός τους.

Αγωνιζόμαστε  για την ισονομία και την ίση μεταχείριση όλων, χωρίς διαχωρισμούς, περιφρουρώντας την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα τους.

Αγωνιζόμαστε  για την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την  αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς των εκπαιδευτικών.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε το Συνδικαλιστικό Κίνημα να αλλάξει πορεία, να αποκτήσει κύρος και αποτελεσματικότητα.

Ένα συνδικαλιστικό κίνημα  που θα παρεμβαίνει στα δύσκολα και σημαντικά προβλήματα του κλάδου και της κοινωνίας, που θα συναντά στους αγώνες το εργατικό και λαϊκό κίνημα, για την  παιδεία και το σχολείο που αξίζει να έχει  ο λαός και η χώρα μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ