ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΈΝΤΕΧΝΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ώρα 20.30 και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό κέντρο Αγίου Γεωργίου (Κάρλας 47 & Λαζαρίδη) το γνωστό Μουσικό σχήμα των Βαγγέλη Τσιαπλέ, Σπύρου Καβαλιεράτου, Αλέξανδρου Τσιωνά και Μαριάννας Ζάχου θα ερμηνεύσει  τραγούδια

των Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Μαρκόπουλου, Ξαρχάκου, Λεοντή Μικρούτσικου, Κουγιουμτζή, Μούτση, Λοΐζου κ.α. συνθετών.

Τα τραγούδια αυτών των συνθετών συγκινούν τους συμπολίτες μας και λόγω της ποιότητας των στίχων τους.

Οι στίχοι των τραγουδιών είναι κορυφαίων Ελλήνων ποιητών όπως του Γ.Σεφέρη, Οδ.Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη, Μανόλη Αναγνωστάκη και κορυφαίων Ελλήνων στιχουργών όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Σκούρτης, ο Κώστας Τριπολίτης, ο Άλκης Αλκαίος, ο Μιχάλης Μπουρμπόυλης, ο Κώστας Βίρβος, ο Μάνος Ελευθερίου.

Ο Αντιδήμαρχος Αλέξης Μπατζανούλης τονίζει  ότι: ¨Βασικός στόχος είναι να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και τους δημιουργούς του. Πρόκειται για ένα μοναδικό είδος μουσικής που δημιουργήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη γύρω στο 1960. Η επαφή με αυτά τα τραγούδια σημάδεψαν την πρόσφατη ιστορία και τον πολιτισμό μας. Σ΄ αυτά τα έργα αναγνωρίζουμε το πραγματικό πρόσωπο μας ως Έλληνες, αποκτούμε συνείδηση και ταυτότητα.

Ο κ. Μπατζανούλης ανέφερε ότι δεν είναι τυχαίο που οι συμπολίτες μας και στις 9 συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν ως τώρα συμμετέχουν ενεργά σ΄ όλη τη διάρκεια της συναυλίας τραγουδώντας και χειροκροτώντας θερμά. Στο τέλος δε κάθε συναυλίας συγχαίρουν θερμά τους συντελεστές  για τη συγκίνηση που τους πρόσφεραν. Αναγνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα τραγούδια είναι τραγούδια ποιότητας.

Επιπλέον ο κ. Μπατζανούλης ανέφερε ότι ¨με τη συναυλία δίνεται η ευκαιρία στους συμπολίτες μας σε κάθε γειτονιά να επικοινωνήσουν , να συνδεθούν μεταξύ τους και να αισθανθούν μέλη ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Οι συναυλίες θα συνεχιστούν στο ¨Χατζηγιάννειο¨ Πνευματικό κέντρο, στις Λέσχες Πολιτισμού της Αντιδημαρχίας και σε άλλους χώρους.

Θα πρέπει να σημειωθεί  ότι  ορισμένοι  συμπολίτες μας παρακολουθούν όλες τις συναυλίες.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ