ΣΤΑ «ΚΑΓΚΕΛΑ» ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Δυναμική συγκέντρωση έξω από τραπεζικό κατάστημα

Κυριολεκτικά «στα κάγκελα» οι Λαρισαίοι ασφαλιστές που προχώρησαν σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μοιράζοντας σχετικό ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς έξω από υποκατάστημα τραπέζης στο κέντρο της πόλης, καταγγέλλοντας έτσι «αθέμιτες τραπεζικές πρακτικές», που όπως τονίστηκε στην ουσία υφαρπάζουν έργο των ασφαλιστών.

«Υπάρχουν εκβιαστικές και καταχρηστικές συμπεριφορές από την πλευρά των τραπεζών, την ώρα που ο κλάδος μας δεν είναι αντίθετος στην πώληση ασφαλιστικών προγραμμάτων και από τις τράπεζες, αρκεί να ακολουθούνται κανόνες ισονομίας», τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών ν. Λάρισας Κώστας Καραγιάννης.

Αναφερόμενος στη συρρίκνωση του κλάδου ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδας Δημήτρης Παπανικολάου περιέγραψε μια δραματική κατάσταση, καθώς εκτιμάται πως από την όλη κατάσταση ο κλάδος ζημιώνεται γύρω στα 500 εκατ. ευρώ, ενώ από τους 35.000 οι ασφαλιστές μειώθηκαν σε μόλις 8.000, με τις δυσοίωνες προβλέψεις να εκτιμούν πως θα περιορισθούν τελικά σε 2.000 ασφαλιστές!

«Ο δανειολήπτης σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένος να ασφαλίζεται στην ασφαλιστική εταιρεία της κάθε τράπεζας», ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ο κ. Παπανικολάου, ενώ τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα του κλάδου εξέφρασε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Αδάμ, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην είσοδο του Επιμελητηρίου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν συντονισμένα σε πολλές πόλεις της χώρας, με τους ασφαλιστές να δηλώνουν αποφασισμένοι να προστατέψουν τον κλάδο τους.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ