ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου οι επισκέπτες της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση με θέμα «Πώς μπορούμε να ζήσουμε ποιητικά τη μικρή ζωή μας» στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Πρόσωπα της Λάρισας» της εικαστικού Γεωργίας Μπλιάτσου.

Συγκεκριμένα, μπροστά στο κοινό ‘συνομίλησαν’ σχετικά με την ποίηση ένας ψυχιάτρος-λογοτέχνης, ο Σωτήρης Παστάκας, και ένας φιλόλογος-λογοτέχνης, ο Θωμάς Ψύρρας· στοχάστηκαν για το ρόλο της ποίησης στην καθημερινή μας ζωή και μίλησαν για την λειτουργία και προσφορά της τέχνης του λόγου. Η ποίηση σε δίσεκτους καιρούς μπορεί να δίνει μια εναλλακτική επιλογή έκφρασης και διαχείρισης της καθημερινής πραγματικότητας.

Άλλωστε, η ίδια η έκθεση «Πρόσωπα της Λάρισας» της Γεωργίας Μπλιάτσου, στην οποία πλαισιώθηκε η βραδιά αφιερωμένη στη λειτουργία της ποίησης, αποτελεί μια εναλλακτική έκφραση μέσω της εικαστικής αποτύπωσης εσωτερικών προβληματισμών της καλλιτέχνη κατά τη ‘συνάντησή’ της με 48 σημαίνουσες προσωπικότητες των τεχνών και το πνεύματος της Λάρισας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, παράλληλα υλοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ίδια τη ζωγράφο για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ