ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΧΙΟΝΟΜΠΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες τεράστιες χιονόμπαλες εμφανίστηκαν σε απομακρυσμένες ακτές της Σιβηρίας στη Ρωσία, σε έκταση 18 περίπου χιλιομέτρων.

Οι ντόπιοι στο χωριό Nyda στην χερσόνησο Γιαμάλ, ακριβώς πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τις παράξενες σφαίρες.

Φωτογραφίες από τις χιονόμπαλες, που το μέγεθός τους κυμαίνεται από το μέγεθος μιας μπάλας του τένις μέχρι και 90 εκατοστά, κάνουν το γύρο του διαδικτύου στη Ρωσία.

Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Ερευνών Αρκτικής και Ανταρκτικής, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, είπε στο FoxNews.com ότι το “φαινόμενο του κρύου καιρού εμφανίζεται μερικές φορές στα ρηχά νερά της βόρειας θάλασσας. Ο πάγος, που σχηματίζεται αρχικά ως ζελέ, διαμορφώνεται από τους ανέμους και τα κύματα σε ένα πλήθος από μπάλες που έχουν ακανόνιστο σχήμα και μέγεθος. Τα κύματα σπρώχνουν αυτές τις μπάλες στην παράκτια ζώνη. Όταν έρθει χαμηλή παλίρροια, οι μπάλες μένουν στην ακτή.”

Οι χιονόμπαλες για πρώτη φορά σχηματίστηκαν στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με το LiveScience.

Η Sun αναφέρει ότι ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη στον Κόλπο της Φινλανδίας τον Δεκέμβριο του 2014 και στη λίμνη Μίσιγκαν, ΗΠΑ, πέρυσι.

Νωρίτερα φέτος ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο δημιούργησε χιλιάδες μεγάλες χιονόμπαλες σε μια επίπεδη περιοχή στο κεντρικό Idaho.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ