ΕΚΑΨΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Σε μια δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι συνταξιούχοι της Λάρισας έβαλαν κυριολεκτικά φωτιά σήμερα, μπροστά στα γραφεία του ΙΚΑ Λάρισας, τις ενημερωτικές επιστολές Κατρούγκαλου που αφορούσαν στις συντάξεις τους!

syntax2Με τον τέως πλέον υπουργό Εργασίας να παραμένει «κόκκινο πανί» παρά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο, μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων του νομού πραγματοποίησαν το πρωί σχετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της συγκυβέρνησης και της πολιτικής που εφαρμόζεται στο θέμα των συντάξεων.

«Επιστρέφουμε τις επιστολές-κοροϊδία που μας έστειλε ο… ψαλιδοχέρης υπουργός ανεργίας και περικοπών και η κυβέρνησή του», υποστήριξαν οι διαμαρτυρόμενοι συνταξιούχοι, διαμηνύοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχισθεί καθώς «οι συντάξεις, η περίθαλψη και η ασφάλιση δεν είναι κυβερνητικές παροχές, αλλά αποτέλεσμα κόπων και εισφορών που πληρώθηκαν από τους εργαζόμενους».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

syntax1Να σταματήσουν τώρα οι περικοπές στις συντάξεις.

Να επιστραφούν όλα όσα μας έκλεψαν την τελευταία 6ετία τόσο οι προηγούμενες, όσο και η σημερινή κυβέρνηση από τις συντάξεις και τις παροχές υγείας-πρόνοιας.

Άμεση επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.

Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ, ώστε να μπορεί στοιχειωδώς να ζήσει κάποιος συνταξιούχος.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς καμία κράτηση από τις συντάξεις μας.

Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και η βαριά φορολογία των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών».

syntax3Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ