ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ Φ.Λ.Λ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα  20 χρόνια ενεργού παρουσίας στα δρώμενα της πόλης μας, διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις την Παρασκευή 11/11/16  στις 20.00 στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Διαλέξεις: 

«Ιστορία και θεωρία της φωτογραφίας» με ομιλητή τον Π. Πετρίδη και

“Τοπογραφίες της μνήμης: Φωτογραφία, ατομική και συλλογική ταυτότητα” με ομιλήτρια την Π. Πετσίνη

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

Ο Πάρις Πετρίδης είναι φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Έχει σπουδάσει Οικονομικά (στο Α.Π.Θ. και στο New York University) και Φωτογραφία στο University of Sunderland. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις φωτογραφίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει εκδώσει αρκετά φωτογραφικά άλμπουμ.

H Πηνελόπη Πετσίνη σπούδασε φωτογραφία στην Αθήνα και στη Βρετανία (University of London, Goldsmiths College -ΜΑ και University of Derby -PhD).Διδάσκει θεωρία φωτογραφίας και σύγχρονης τέχνης από το 2004 (Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, ΤΕΙ Αθήνας / Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών. Διδάσκει ως εξωτερικός συνεργάτης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στο πρόγραμμα «Ζητήματα θεωρίας των Εικαστικών Τεχνών και της Φωτογραφίας». 

Ομαδική Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Στάχυα από το χωράφι μας» με επιμέλεια του Π. Πετρίδης (Χώρος: θέατρο ΟΥΗΛ)

Διάρκεια έκθεσης από 11-20/11/2016. Ώρες λειτουργίας  19.00-22.00  καθημερινά.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ματιές πάνω στην πόλη από μέλη της ΦΛΛ. Μερικές εργασίες ήταν και είναι εν εξελίξει. Άλλες έγιναν με αφορμή το σεμινάριο Ιστορίας και Θεωρίας της Φωτογραφίας που δόθηκε στη λέσχη μας από τον φωτογράφο και καθηγητή φωτογραφίας Πάρι Πετρίδη.

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ