ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 

Το θέμα της “εξέτασης ενστάσεων για μετεγγραφή φοιτητών”, φέρνουν στη βουλή με ερώτησή τους, προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ν. Λάρισας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ν. Άρτας, κ. Γιώργο Στύλιο.

Οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν «τον ιδιαίτερα υψηλό αριθμό ενστάσεων επί των αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής φοιτητών, που συγκέντρωσαν μάλιστα, 4 ή 5 ή και περισσότερα μόρια, σύμφωνα με το Ν.4332/2015».

Αναδεικνύουν επομένως το γεγονός ότι «φοιτητές που υπάγονται σε “ευπαθείς” κατηγορίες, – τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, αδέρφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, σοβαρά προβλήματα των ιδίων ή συγγενικών τους με πρώτο βαθμό συγγένειας προσώπων, – οδηγούνται σε διακοπή των σπουδών τους εάν δεν γίνει δεκτή η ένστασή τους για μετεγγραφή».

Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές, θέτουν τα εξής ερωτήματα στον Υπουργό

Με ποιο τρόπο σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το θέμα των ενστάσεων των φοιτητών που συγκεντρώνουν 4 ή 5 ή και περισσότερα μόρια;

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε ώστε να ικανοποιήσετε τις ενστάσεις των φοιτητών που έχουν πραγματικό πρόβλημα;

Εφόσον γίνει δεκτή η ένστασή τους, πως θα διασφαλίσετε ώστε οι παραπάνω φοιτητές να μην αποκλειστούν από τη διαδικασία αίτησης δωρεάν στέγασης και σίτισης στις σχολές που θα μετεγγραφούν;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ