«ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με κορωνίδα του προγράμματος το ανέβασμα της όπερας «Οι γάμοι του Φίγκαρο», με πρωταγωνιστές καταξιωμένους σε Ελλάδα και εξωτερικό Λαρισαίους μονωδούς παρουσιάσθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου το πλήρες πρόγραμμα της Συμφωνικής Ορχήστρας για την περίοδο 2016-2017.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πρώτη συναυλία στις 13 Νοεμβρίου όπου η Ορχήστρα θα δείξει το συμφωνικό της προφίλ με αξιόλογα γνωστά έργα του ρεπερτορίου. Weber, Grieg, Dvorak, Debussy, Ravel.

Δεύτερη συναυλία στις 29 Δεκεμβρίου με εορταστικό πρόγραμμα και με συμμετοχή της Σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη. Έργα Strauss, Lehar, Σακελλαρίδη κ.α.

Τρίτη συναυλία στις 19 Φεβρουαρίου με πρωταγωνιστές Λαρισαίους σολίστ. Νίκος Νικολαΐδης βιολοντσέλο, Μιχάλης Σαμπάνης κλαρινέτο, κ.α.

«Οι γάμοι του Φίγκαρο» όπερα του W. A. Mozart στις 22, 25, 29 Απριλίου με τη συμμετοχή Λαρισαίων αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, Μυρτώ Παπαθανασίου, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Θεοδώρα Μπάκα, Κατερίνα Οικονόμου, Γιάννη Κουκουτάρα, Αστέριος Τσέτσιλας, Δέσποινα Πούρικα. Μαζί τους οι εξαίρετοι σολίστες Χάρης Ανδριανός και Τάσης Χριστογιαννόπουλος, σε μια παραγωγή που θα τη ζήλευε κάθε λυρικό Θέατρο.
Σκηνοθεσία Κώστα Λαμπρούλη και κοστούμια Ελένης Ψύρρα.

Εξάλλου «πηγή έμπνευσης αλλά και πρότυπο και για τα ταλέντα της νέας γενιάς», χαρακτήρισαν με μηνύματά τους τις παραγωγές της Ορχήστρας οι σπουδαίοι εμπλεκόμενοι καλλιτέχνες Μυρτώ Παπαθανασίου, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Κατερίνα Οικονόμου και Θεοδώρα Μπάκα.

Ε.Π.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ