ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας καλεί την εργατική τάξη και τα σωματεία του Ν. Λάρισας, να πάρουν μέρος στην διαδήλωση που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας ΕΕΔΥΕ, την Τρίτη 15 Νοέμβρη, ώρα 6 μ.μ, από τον πεζόδρομο της Βενιζέλου, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο,

για να βροντοφωνάξουν όλοι μαζί την αντίθεση μας στην επίσκεψη στην Αθήνα, του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Στο κάλεσμα του ΕΚΛ αναφέρονται τα εξής:

“Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ μυρίζει αίμα. Το αίμα του Ελληνικού λαού, όπου οι ΗΠΑ απαιτούν και νέα αντεργατικά μέτρα, νέα επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών τους ομίλων. Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις ΔΝΤ-Ε.Ε γίνονται στα πλαίσια της σύγκρουσης των επιχειρηματικών συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους και είχαν και έχουν ως θύμα τον Ελληνικό λαό.

Το αίμα των λαών της περιοχής, της Συρίας, της Λιβύης, της Παλαιστίνης, κ.α. όπου χιλιάδες σκοτώνονται και ξεριζώνονται, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους. Η μετατροπή της Μέσης Ανατολής της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε εμπόλεμη ζώνη, είναι άμεσο αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της χρηματοδότησης και στήριξης οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Η στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η προθυμία για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στη Κάρπαθο, το βάθεμα της συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, όχι μόνο δεν οδηγούν σε «σταθερότητα» και «ασφάλεια», αλλά βάζουν τον ελληνικό λαό να κρατά φουρνέλο σε πυριτιδαποθήκη. Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην Τουρκία, η κλιμάκωση των πολέμων και η όξυνση των εντάσεων στην περιοχή, πρέπει να βρουν την εργατική τάξη σε επαγρύπνηση.

Να απορρίψουμε τους «εθνικούς στόχους» της «δίκαιης ανάπτυξης» που η επιτυχία τους προϋποθέτει το σφαγιασμό των δικαιωμάτων και των μισθών μας.

Να απορρίψουμε τους «εθνικούς στόχους» της εξωτερικής πολιτικής, που απαιτούν το αιματοκύλισμα των λαών και οδηγούν σε πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Να βροντοφωνάξουμε:

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Να κλείσουν οι αμερικανατοϊκές βάσεις και τα στρατηγεία.

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Εκφράζουμε αγωνιστικά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com