ΤΟ «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ» ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΟΝ ΓΣΛ

Δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη σήμερα ο ΓΣΛ χάνοντας στο κλειστό της Νεάπολης από τον Αίολο Αστακού με 90-64. Το πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο των «πρασίνων» ήταν και εκείνο που έκρινε ουσιαστικά το ματς από νωρίς καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν μουδιασμένοι στο παρκέ

και δεν μπορούσαν να βρουν στόχο με αποτέλεσμα ο Αίολος να εκμεταλλευτεί το γεγονός και να προηγηθεί στο 10’ με 5-32.

Ο Γυμναστικός προσπάθησε να ισορροπήσει στην δεύτερη περίοδο, αλλά η απόσταση ήταν ήδη μεγάλη σε ότι αφορά το σκορ με το ημίχρονο να λήγει με σκορ το 24-52 για τους φιλοξενούμενους.

Με ένα μικρό σερί στην αρχή της επανάληψης μείωσε ο ΓΣΛ, αλλά η κακή μέρα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα είχε φανεί εξαρχής με συνέπεια η «ψαλίδα» να μην μπορεί να κλείσει και το 30’ βρήκε τον ΓΣΛ και πάλι πίσω στο σκορ με 49-70.

Διαδικαστικό ήταν πια το τελευταίο δεκάλεπτο με την διαφορά να μην πέφτει και τελικά ο ΓΣΛ να γνωρίζει την ήττα με τελικό σκορ το 64-90.

Διαιτητές: Ξενικάκης, Ευφραιμίδης, Σιμητόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 5-32, 24-52, 49-70, 64-90.

ΓΣΛ (Μπουλιάκης): Τόζιος 12 (2), Τσούμας Σ. 1, Νίκολιτς 3, Χαιρετίδης, Κούτρας 12, Μπέμπης 3 (1), Τσουράκης 10, Γκιουλέκας 8 (1), Σπυρόπουλος 15, Τσούμας Γ. Γουμενόπουλος.

Αίολος Αστακού: Μπρόζος 12 (4), Κουμπούρας 18, Παπαδιονυσίου 11 (2), Κατσαρές, 4, Γκάτζιας 3, Κακλαμάνος 21 (3), Κιτσούλης 6, Κασαμπιάλης 2, Χαρισμίδης 4, Λυμπάρης 3, Γκιζογιάννης 6.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θανάσης Μπουλιάκης (τεχνικός ΓΣΛ): «Είχα πολλά χρόνια να δω ένα ματς να χάνεται στο πρώτο δεκάλεπτο. Δυστυχώς κάναμε ένα καταστροφικό δεκάλεπτο, δεν μπήκαμε όπως θα έπρεπε ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση. Παίζαμε με μια ομάδα που χρόνια προσπαθεί να κάνει κάτι καλό στο μπάσκετ, έχοντας δώσει πολλά χρήματα και λειτουργώντας πάρα πολύ καλά και φυσικά εμείς το πληρώσαμε κάνοντας ένα πολύ κακό επί μέρους σκορ στην πρώτη περίοδο, με το 5-32. Δυστυχώς το ματς χάθηκε εκεί, τα επόμενα 30 λεπτά ήταν διαδικαστικά από θέμα ψυχολογίας κυρίως και φυσιολογικά ήρθε το αποτέλεσμα αυτό.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, το να είσαι άστοχος συμβαίνει, έτυχε ξανά και τυχαίνει σε όλες τις ομάδες, το να μην παλεύεις όμως δεν μπορώ να το δικαιολογήσω. Πρέπει να κοιτάξουμε πολύ βαθιά για το τι φταίει σε αυτή την ομάδα για να συνεχίσουμε να παλεύουμε το κάθε ματς.

Θα κοιτάξουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας γιατί δεν πειράζει τόσο το αποτέλεσμα, αλλά ο τρόπος που αυτό ήρθε, οπότε θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ στο θέμα ψυχολογίας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε».

Κρίστιαν Κούτρας (παίκτης ΓΣΛ):   «Δεν έχω λέξεις για αυτό που έγινε σήμερα, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που προσεγγίζουμε το κάθε ματς. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν τραγικό, σκοράραμε μόλις 5 πόντους και δεν έχω πολλά να πω τώρα για αυτό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Αυτά συμβαίνουν…».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ