ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

Καταγγελία του ΕΚΛ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της πόλης, στους άνεργους, στις νέες και του νέους, στους υπόλοιπους φορείς του λαϊκού κινήματος να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή πικετοφορία στις 6 μμ μπροστά στο αρχαίο θέατρο, απηύθυναν σήμερα τα μέλη της γραμματείας Λάρισας της ΕΕΔΥΕ.

Την αυριανή κινητοποίηση διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ Γραμματεία Λάρισας  και στο κάλεσμα της ανταποκρίθηκαν αρκετοί φορείς του λαϊκού κινήματος (Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λάρισας, Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ), Σύλλογος Φίλων Μουσείου Αμπελακίων Περιόδο 1940-1949, Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) με στόχο να καταδικάσουν την επίσκεψη-πρόκληση του  Μπ. Ομπάμα στη χώρα δυο μέρες μάλιστα πριν την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ταμέλη της ΕΕΔΥΕ και οι εκπρόσωποι των φορέων μεταξύ άλλων τόνισαν:

“Θέλουμε να τονίσουμε πως η επίσκεψη Ομπάμα διόλου τυχαία δεν είναι μιας και λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που πέρα από την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, οι ιμπεριαλιστές όπου γής ξεδιπλώνουν τα σχέδια τους και η ελληνική εμπλοκή στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι βαθύτατη με ότι αυτό σημαίνει για το λαό μας που πληρώνει το μάρμαρο.

Το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή είναι εκρηκτικό. Δε χωράει κανένας εφησυχασμός. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ συνεχίζονται. Στρατιωτικές  δυνάμεις με τεράστια δύναμη πυρός έχουν συγκεντρωθεί στο Αιγαίο και τη λεκάνη της Μεσογείου, η ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από την αστική τάξη της Τουρκίας με ευρωνατοϊκή κάλυψη, οι πυρετώδεις κινήσεις δυνάμεων στην Κύπρο είναι κάποια από τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο κίνδυνος είναι πρό των πυλών.

Είναι ώρα αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή. Να πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια να παρουσιαστούν οι στόχοι των μεγαλοεπιχειρηματιών που δε διστάζουν για τα κέρδη τους να αιματοκυλίσουν τους λαούς ως «εθνικοί στόχοι». Καμιά σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα δικά τους συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού που μοχθεί καθημερινά.

Πάλη για την ειρήνη σημαίνει πάλη για την κατάργηση, την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά.

Καλούμε επίσης στη συγκέντρωση που καλούν το Εργατικό Κέντρο και μαζικοί  φορείς για την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 6μμ την Πέμπτη 17 Νοέμβρη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γραμματεία Λάρισας της ΕΕΔΥΕ στο πλαίσιο της ενημέρωσης του λαού για το σύνθετο και επικίνδυνο φάσμα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και των διεθνών εξελίξεων, διοργανώνει την Τρίτη 22 του Νοέμβρη στις 6:30 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας , Παπακυριαζή 44, ανοικτή  εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

« Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, οι αποφάσεις και οι συνέπειες για τους λαούς της περιοχής, η εμπλοκή της χώρας μας. Αιγαίο–Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό».

Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, Αντισυνταγματάρχης ε.α. μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ μέλος της ΚΕΘΑ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛ

Εν τω μεταξύ το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας με ανακοίνωσή του καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, να απαγορεύσει τις λαϊκές διαδηλώσεις, ενάντια στην επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου των ΗΠΑ, κύριου εκπροσώπου των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Με την ανακοίνωσή του καλεί τους εργατοϋπάλληλους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες της, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, “να δώσουν απάντηση σ’ αυτή την αυταρχική κατρακύλα της κυβέρνησης, με συμμετοχή τους στην διαδήλωση που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ), την Τρίτη 15/11 στις 6 μ.μ μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο (πεζόδρομος Βενιζέλου).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν έρχεται για το καλό του λαού και όλων των λαών της περιοχής μας, αλλά για να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια στην περιοχή, την πιο ενεργό συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτά.  Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι  για τον Ελληνικό λαό, όπως και για τους άλλους λαούς της περιοχής.

Η επίσκεψη Ομπάμα, δεν έρχεται να απαλύνει τα προβλήματα που δημιουργεί στο λαό η αντιλαϊκή πολιτική της  ΕΕ, του Δ.Ν.Τ. των μονοπωλιακών ομίλων, της Κυβέρνησης και των κομμάτων που τους υπηρετούν. Όλοι είναι στο ίδιο  στρατόπεδο. Υπηρετούν τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων, και αυτές  ικανοποιούνται με την μείωση στα κατώτατα επίπεδα της τιμής της εργατικής δύναμης, με την περιστολή των όποιων δικαιωμάτων και ελευθεριών, με την ένταση της καταστολής.

Είναι μονόδρομος ο αγώνας των εργαζομένων, για την ρήξη και την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να μη  χύσουμε  το αίμα μας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ