ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Η Τομεακή Επιτροπή Ελασσόνας του ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, την αγροτιά, όλο το λαό της περιοχής να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο. Να τιμήσουν τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ για τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοέμβρη και ώρα 6.00 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Ελασσόνας

Στην ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρονται τα παρακάτω:

“Πριν 43 χρόνια, τον Νοέμβρη του 1973, ξεσηκώθηκε ο λαός και η νεολαία ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία. Η στιγμή αυτή αποτελεί το κορυφαίο γεγονός στην αντιδικτατορική πάλη.

Φοιτητές, εργάτες, μαθητές, γνωρίζοντας τι τους περίμενε στην ΕΑΤ-ΕΣΑ από τους βασανιστές του λαού, έκαναν ασπίδα τα στήθη τους απέναντι στα τανκ και τα πολυβόλα. Με τον αγώνα και το αίμα τους, απαίτησαν δικαιώματα που τότε φάνταζαν αδύνατα : «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Τα συνθήματά τους για ΕΞΩ το ΝΑΤΟ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ, όχι μόνο είναι επίκαιρα στο σήμερα, αλλά και περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Βλέπουμε και ζούμε καθημερινά τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε., Ρωσίας, στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, Αφγανιστάν. Ποτάμια δολαρίων και ευρώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους τους από την μια, και ποτάμια αίματος, ερείπια, εκατομμύρια πρόσφυγες από την άλλη.

Γι’ αυτό και αποτελεί πρόκληση η επίσκεψη του Ομπάμα στη χώρα μας. Είναι ανεπιθύμητος οπουδήποτε πατήσει τα αιματοβαμμένα πόδια του και του βροντοφωνάζουμε: ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

43 χρόνια μετά και το ντόπιο κεφάλαιο βρήκε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το υπηρετικό προσωπικό που έψαχνε για να περάσει διά πυρός και σιδήρου τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που λεηλατούν και καταστρέφουν την ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Η «αριστερή κυβέρνηση», μαγαρίζοντας αυτόν τον όρο, υλοποιεί με γρήγορους ρυθμούς τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Έχοντας μαζί της όλα τα κόμματα του συστήματος ψηφίζουν μνημόνια και όλες τις πολιτικές που χρειάζονται για να βαθύνει ακόμα περισσότερο η αντιλαϊκή επίθεση. Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά βρίσκονται νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις με ακόμα μικρότερο μισθό από τα 586 ευρώ μικτά, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν μείνει, επέκταση της δουλειάς «λάστιχο», νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, μείωση του αφορολόγητου ορίου κ.λ.π.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να γονατίσουμε. Είμαστε μπολιασμένοι με τα μηνύματα του Πολυτεχνείου και αυτά ήταν ταξικά, ανατρεπτικά, αντι-ϊμπεριαλιστικά.

Συνεχίζουμε την πάλη για να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων, για να κατακτήσει ο λαός την εξουσία και να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει!

Είμαστε αισιόδοξοι: ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων εξεγέρσεων και κοινωνικών επαναστάσεων, που θα οδηγήσουν ξανά την ανθρωπότητα στην πρόοδο! Η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ο σοσιαλισμός, είναι το μέλλον!

Τιμάμε τον ανυποχώρητο αγώνα, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, την μνήμη του και τους νεκρούς του.

Καλούμε σε συγκέντρωση προς τιμή του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ