ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του Κόμματος, στο πλαίσιο των περιοδειών σε Δομές Υγείας  της χώρας, επισκέφθηκε την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και τα διασυνδεδεμένα Νοσοκομεία Λάρισας, Πανεπιστημιακό και Γενικό.

Το κλιμάκιο είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ., κ. Ν. Αντωνίου, τον διοικητή και τους Αναπληρωτές διοικητές των Νοσοκομείων, κ Δ. Νάνο, Α. Χαλιβέρα και Δ. Λιόλιο, Διευθυντές κλινικών, αλλά και με τα Σωματεία Εργαζομένων στα δυο Νοσοκομεία.

Ο κ. Κέλλας, μετά το πέρας των συναντήσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα επισκεφθήκαμε την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και ενημερωθήκαμε από το διοικητή της για όλα τα φλέγοντα ζητήματα. Το κλείσιμο των χειρουργείων του Νοσοκομείου Λαμίας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, με επίσημη ανακοίνωση του Διοικητού του, αποτελεί ομολογία της πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησης στη Δημόσια Υγεία.

Επισκεφθήκαμε ακόμη τα δύο Νοσοκομεία της πόλης, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που αποτελεί τη ναυαρχίδα στο χώρο της Υγείας στην Κεντρική Ελλάδα, και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, δίνει καθημερινά αγώνα, για να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες. Τους οφείλουμε εκτίμηση και σεβασμό.

Η πλήρης απαξίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιβαρύνει υπέρμετρα τη λειτουργία των Νοσοκομείων.

Ακόμη, νομοθετήσαμε τη λειτουργική ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με πρωτεύοντα ρόλο στον “Οικογενειακό Γιατρό”. Μια μεταρρύθμιση – τομή, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να συμβάλει αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, παγιδευμένοι στα μικροπολιτικά τους συμφέροντα, υποβάθμισαν τη Δημόσια Υγεία, παραπέμποντας τις λύσεις στις καλένδες.

Η παράταξή μας, μέρα με τη μέρα, αποκαθιστά τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, καλώντας τους να συμπορευθούν με την “Συμφωνία Αλήθειας” που παρουσιάζουμε, για να ξαναφτιάξουμε τη χώρα που μας αξίζει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ