ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ “ΡΩΓΜΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ”

Στο Δημοτικό θέατρο «Μαξίμ» βρέθηκε η θεατρική ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου για τις ανάγκες της παράστασης «Ρωγμή στον τοίχο» που θα ανεβάσει την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Όχι στη βία των λέξεων – Όχι στη ρητορική του μίσους».

Η διάθεση και το κέφι αλλά και η σοβαρότητα και η συνέπεια των μαθητών έβγαιναν μέσα από την πρόβα και «έγραφαν» τη ζωντάνια της νιότης τους πάνω στην σκηνή του Μαξίμ. Πρόσωπα γελαστά, αυθόρμητα, συζητούσαν για το θεατρικό τους ταξίδι: «Συναρπαστική εμπειρία», «διασκέδαση», «χαρά», «έκφραση», «κάτι διαφορετικό από το σχολείο», «αυτό κάνει το σχολείο πιο ωραίο», «ωραία μηνύματα», «πρέπει να προσέχουμε τις λέξεις μας, μπορεί να πληγώσουν». Είναι μερικές από τις απαντήσεις τους.

Η θεατρική παράσταση «Ρωγμή στον τοίχο» πραγματεύεται τα αδιέξοδα που δημιουργεί στους μαθητές η λεκτική βία και συνακόλουθα, η απόρριψη της προσωπικότητάς τους, στην πορεία εξατομίκευσης και διαμόρφωσης της ταυτότητάς τους. Σε αυτό η πρωταγωνίστρια, η Δανάη, μας αποκαλύπτει τον εαυτό της μέσα από δύο διαφορετικές διαστάσεις.

%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bb%cf%84%cf%85%cf%81%ce%bd1Όλα ξεκινάνε όταν αποφασίζει να σταματήσει το σχολείο και αναλαμβάνει να εκπληρώσει τρεις δοκιμασίες που θα την κάνουν αποδεκτή στην παρέα της. Με αφορμή τα γεγονότα που εκτυλίσσονται μπροστά μας, οι δύο εσωτερικές της φωνές, μας ταξιδεύουν στον συναισθηματικό της κόσμο και φέρνουν στο φως μνήμες και παραστάσεις που την πλήγωσαν ενώ ερμηνεύουν τις φοβίες και τα αδιέξοδα της.

Οι γονείς της και κυρίως η μητέρα της, οι καθηγητές της και οι έντονες επιρροές της παρέας την καθορίζουν. Θα καταφέρει να ξεπεράσει τις δοκιμασίες; Θα καταφέρει να γίνει ισότιμο μέλος της παρέας;

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ