ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων και η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων της περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνουν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 & ώρα 20:00 στο Ξενοδοχείο Imperial της Λάρισας (Φαρσάλων 182, 413 35 Λάρισα) ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την ανάγκη υπέρ-εντατικοποίησης

των προσπαθειών για την κατοχύρωση της ταυτότητας της φέτας καθώς και την δημιουργία αντίστοιχης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης. 

Η παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την σκανδαλώδη εξαίρεση της φέτας από την πλήρη προστασία του ΠΟΠ χαρακτήρα της σε όλες τις τελευταίες οικονομικές & εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τις τρίτες χώρες.

Διαφαίνεται, όσο ίσως ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, η ανάγκη για μια κυριολεκτικά πανεθνική προσπάθεια για να διεκδικηθούν και να κερδηθούν πίσω τα χαμένα δικαιώματα του εθνικού μας προϊόντος. Παρόλο που έγιναν από πλευράς της πολιτείας τραγικά λάθη, ασυγχώρητες συναινέσεις και αδικαιολόγητες υπαναχωρήσεις που μπορεί να αποδεδειχθούν μη αντιστρεπτές, απαιτούνται τώρα πια συντεταγμένες και απολύτως κοινές δράσεις πέραν από κάθε κομματικό τακτισμό που θα στοχεύουν μόνο στην άμεση ανάκτηση των αδικοχαμένων δικαιωμάτων της φέτας. Οφείλουν όμως, όχι μόνον όλοι οι εμπλεκόμενοι αλλά και όλοι οι έλληνες να κατανοήσουν ότι η ανάπτυξη στην χώρα μας δεν πρόκειται να έρθει από κοστολογικά ανταγωνιστικά προϊόντα αλλά από την μοναδικότητα που τους δίνει ο ευλογημένος αυτός τόπος σε συνδυασμό με τις μακραίωνες παραδόσεις μας. Γι’ αυτό η προστασία της ταυτότητας τους είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ιδιαίτερα για το σημαντικότερο ίσως εθνικό μας προϊόν που είναι η φέτα.

Επιπρόσθετα έχει ιστορικά πια διαφανεί, με τραγικό παράδειγμα την φέτα, ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να προασπίσει τα ζωτικά αυτά συμφέροντα αλλά και δικαιώματα μας που συνιστούν ουσιαστικά την εθνική μας κληρονομιά. Γι’ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να αναλάβει ο ίδιος ο κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης την ευθύνη και υποχρέωση να δημιουργήσει παντού τις συνθήκες απολύτου σεβασμού της ταυτότητας της φέτας μέσω της δημιουργίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ