ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ

 Ανακοίνωση – απάντηση των ΣΥΝΕΚ σε Παρεμβάσεις – συνεργαζόμενοι

Μία συγνλωμη θα ήταν αρκετή. Έστω και σε προσωπικό επίπεδο και όχι δημόσια.
Αντ’ αυτής όμως δυστυχώς – και το εννοούμε το δυστυχώς – ο εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Παπαδόπουλος Δημήτρης και η παράταξή του επιλέγει άλλη μία φορά, τον ολισθηρό δρόμο της διαστρέβλωσης.

Είπαμε, όταν πάρεις την κατηφόρα…σταματάς στον πάτο.

Να ξεκαθαρίσουμε στους συναδέλφους τα εξής. Υστεροβουλία σημαίνει πως κάνω κάτι για να έχω προσωπικό όφελος. Ποιος κινήθηκε υστερόβουλα με μόνο στόχο τη ψηφοθηρία αποδεικνύεται από τα εξής:

Καταθέσαμε δήλωση – καταγγελία στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (συνημμένο 1) ενάντια στη σπίλωση, τη λάσπη και τα ψέματα που εκστόμιζε πριν τις εκλογές για τα Υ.Σ. σε μία προσπάθεια να σταματήσει τις άνανδρες και αήθεις επιθέσεις σε βάρος της συντρόφισσας Ερμίνας Μαγαλιού. Την καταγγελία αυτή δεν τη δημοσιοποιήσαμε εκτός Δ.Σ. Σεβόμενοι τους εαυτούς μας, τους συναδέλφους και το σωματείο σε όλη την προεκλογική περίοδο και στην παρουσία μας στα σχολεία αποφύγαμε να απαντήσουμε στις επιθέσεις αυτές.  Δυστυχώς μετά την καταγγελία στο Δ.Σ. συνέχισε με πιο βρώμικο τρόπο και με χυδαιότερες ακόμη εκφράσεις να καταφέρεται εναντίον της συντρόφισσας Μαγαλιού στα σχολεία. Μάλλον την πολιτική ηθική την εξέλαβε ο ίδιος και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ως αδυναμία.

Ξεκαθαρίσαμε πως δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Μετά τις εκλογές, αποσυνδεδεμένα από την προεκλογική αναμέτρηση, σε μια προσπάθεια υπεράσπισης της αξιοπρέπειας και της ίδιας αλλά και όλων των μελών της παράταξης προβήκαμε στη κατάθεση στο Δ.Σ. και τη δημοσιοποίηση στα σχολεία και όχι σε ιστοσελίδες, 2ης ανακοίνωσης – καταγγελίας (συνημμένο 2) μαζί με ομόφωνη δήλωση του συλλόγου του σχολείου της που απαντούσε στα ψέματα .Αναγκαζόμαστε τώρα να δημοσιοποιήσουμε τη θέση μας και στο διαδίκτυο, αφού το χρησιμοποίησαν πρώτοι εκείνοι.

Γιατί συνεχίζουν να αναφέρονται στο ζήτημα του εκπαιδευτικού συνεδρίου, όταν υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες, από όλες τις παρατάξεις για την παρουσία της συντρόφισσας Μαγαλιού σε αυτό; Ακόμη και φωτογραφίες υπάρχουν που το αποδεικνύουν και οι οποίες έχουν τραβηχτεί από μέλος άλλης παράταξης στο εκπαιδευτικό συνέδριο. Σε τι στοχεύουν; Είναι γνωστό πως και άλλα μέλη των ΣΥΝΕΚ που τυγχάνουν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο και, αφού είχαν τελειώσει οι σχετικές με το εκπ. Συνέδριο διεργασίες στα πλαίσια των παρατάξεων, καθώς και την Κυριακή μετά τη λήξη του εκπ. συνεδρίου  συμμετείχαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Έπρεπε να πάρουν όλοι την άδεια του Παπαδόπουλου και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ;

Για όποιον ανατρέξει σε παλιότερες ανακοινώσεις μας θα διαπιστώσει επίσης πως είχαμε καταγγείλει ξανά και τον ίδιο αλλά και την παράταξή του για ύβρεις, απειλές και άλλα που δε συνάδουν σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι μάλιστα ενδύονται το μανδύα του αριστερού.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία ενός ανθρώπου που έχει επενδύσει στο να χτίσει ένα προφίλ αγωνιστή για ίδιον όφελος και καταλαβαίνουμε επίσης πως τώρα πλέον που τα ψέματά του έχουν αποδειχθεί αμύνεται επιτιθέμενος. Λέμε όμως πως έχουμε χορτάσει να βλέπουμε βολεμένους «επαναστάτες» να μας κουνάνε το δάχτυλο. Ας  απαντήσει ο ίδιος στους συναδέλφους για τις συνεχείς αποσπάσεις λόγω συνδικαλισμού που παίρνει χρόνια τώρα. Μήπως σκοπεύει να πάρει σύνταξη και να μην έχει υπηρετήσει την οργανική του; Ας απαντήσουν όμως και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ συνολικά για το ότι είναι εδώ και πολλά χρόνια μηχανισμός αποσπάσεων με τη βοήθεια του «συνδικαλισμού».

Εμείς απλά λέμε πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και οι ψεύτες στο τέλος ξεμπροστιάζονται. Όπως ήδη ξεμπροστιάστηκαν, όταν με ανακοίνωσή τους (μέσω του σχολικού δικτύου) διέψευδαν πραγματικό περιστατικό που συνέβη στα γραφεία της ΠΔΕ μπροστά σε πολλούς μάρτυρες κι αναγκάστηκαν μετά να αυτοαναιρεθούν παρουσιάζοντας με άλλη τους ανακοίνωση τη στοχοποίηση ενός εργαζομένου ως πολιτική πράξη.

 

Λυπούμαστε που σε αυτή τη διαδικασία βρίσκει συμπαραστάτες στην παράταξή του και στους συνεργαζόμενους μιας που η ανακοίνωση με αυτή την υπογραφή έχει δοθεί. Θα περιμέναμε από τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης αυτής να προσπαθήσουν τουλάχιστον να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Ματαίως.

Δυστυχώς για τον Παπαδόπουλο και τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στους καθηγητές δεν υπάρχουν ούτε πρόβατα ούτε «Ντόλυ» όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Υπάρχει όμως κλωνοποιημένος φασισμός και εκπορεύεται από αυτόν τον ίδιο και την παράταξή του.

Όποιος δε συμφωνεί με τις θέσεις τους στοχοποιείται, υβρίζεται. Επιδιώκουν χρόνια τώρα  «με το έτσι θέλω»  να επικρατήσουν στο σωματείο θέσεις που στην κοινωνία τις υποστηρίζουν κάτι…δεκαδικά. Δε θα τους περάσει.  Η προσπάθειά τους να κάνουν το σωματείο ουρά των ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΛΑΕ θα πέσει στο κενό.

Να είναι όλοι σίγουροι πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και με τη βοήθεια της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων που είναι αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ΕΛΜΕ Λάρισας. Πώς να συσπειρωθούν οι συνάδελφοι στο σωματείο όταν υπάρχουν άνθρωποι που δε διστάζουν να σπιλώνουν με ψέματα για μικροπαραταξιακούς λόγους; Όταν δεν υπάρχει σεβασμός της προσωπικότητας του άλλου;

 

Κάτι τελευταίο και ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να επανέλθουμε.

Πώς λέγονται αυτοί που στοχοποιούν ανθρώπους με διαφορετικές ιδέες και θέσεις; Ποιοι είναι αυτοί που στοχοποιούν τους αριστερούς και κομμουνιστές, τους εβραίους, τους ανθρώπους άλλης φυλής ή χρώματος ή ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό; Από πού εκπορεύονται ανέκαθεν τέτοιου είδους πρακτικές; Από την αριστερά, τα κοινωνικά κινήματα, τους δημοκρατικούς ανθρώπους; Ή από κέντρα εχθρικά στα  παραπάνω;

Τι υπηρεσίες προσφέρει ο Δ. Παπαδόπουλος και η παράταξη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ/ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  στην αριστερά συνολικά, κινούμενοι με αυτό τον τρόπο; Και τέλος – τέλος σε ποιους κουβαλούν νερό ανακαλύπτοντας «βαρβάρους» στην πολιτική ρητορική τους για να αποκρύψουν τον πραγματικό εχθρό, τα  σχέδια των σκληρών νεοφιλελεύθερων για τη δημόσια παιδεία;

Μας έρχεται στο μυαλό ένα ποίημα του Μ. Αναγνωστάκη.

Φοβάμαι τους ανθρώπους
που με καταλερωμένη τη φωλιά
πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ