ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Ο ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ

Παρουσία πολλών μελών και φίλων συνεδρίασε σήμερα 20-11-2016 το προσωρινό Γενικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Ευθύνης σε ξενοδοχείο των Αθηνών. Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε η πολιτική και η οργανωτική εισήγηση του Εκτελεστικού Συμβουλίου, οι οποίες εγκρίθηκαν μετά από ζωηρή πολιτική συζήτηση.

Δεκάδες φίλοι πήραν το λόγο και κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι οποίες αποτυπώθηκαν στο κείμενο πολιτικών αποφάσεων της συνεδρίασης.

Το λόγο πήρε και ο πρώην υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Μπροστά θα είναι άνθρωποι της εποχής και όχι απομεινάρια του παρελθόντος. Το πνεύμα που καθοδηγεί τη νέα γενιά, η οποία μαστίζεται από την ανεργία, είναι ένας επαναστατικός ορθολογισμός, που συνίσταται στην αυτογνωσία και την αυτοσυνειδησία, ως προϋποθέσεις για ένα πρόγραμμα ανηλεών μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα αποτελέσει οδηγό για το μέλλον. Επίσης, θα οδηγήσει σε αντίδραση και πόλεμο εναντίον όσων θέλουν να διατηρήσουν τα σημερινά κατεστημένα συμφέροντα, που βρίσκονται σε όλο το εύρος της ελίτ της χώρας, οικονομικής, πολιτικής, επιστημονικής, κοινωνικής, οι οποίοι και θα πρέπει να βρεθούν έξω από τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων για το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονών μας.

Οι εχθροί στην εποχή μας δεν είναι σχηματοποιημένοι σε αριστερά και δεξιά μόνο, αλλά και σε αυτόν τον οριζόντιο εσμό, ο οποίος εκμεταλλεύεται το κράτος προς όφελος του εαυτού τους και των συντεχνιών τους.

Εχθροί είναι όλοι όσοι απομυζούν το κράτος μέσα από τις δημόσιες συμβάσεις, για τις οποίες έχουμε στο πρόγραμμά μας ριζοσπαστική πρόταση. Γι’ αυτό δεν είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με τα αυτά τα απομεινάρια του παρελθόντος αλλά μόνο με ανθρώπους της εποχής. Με Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες παλεύουμε και δεν έχουμε οικονομικά μέσα. Έχουμε όμως μαχητές, οι οποίοι πιστεύουν στον επαναστατικό ορθολογισμό και εμφορούνται από την πολιτική ποιότητα, την οποία πρωτίστως επιδιώκουμε, όπως άλλωστε βλέπετε στο πρόγραμμά μας, στη σελίδα μας, στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σας καλώ όλους σε επαναστατική συστράτευση».

Έγινε επίσης παρουσίαση, διαβούλευση και έγκριση των θέσεων και προτάσεων του κόμματος επί του Δημογραφικού ζητήματος, το οποίο αναγνωρίστηκε ως ύψιστη προτεραιότητα στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

Τέλος, αποφασίστηκε η διεύρυνση τόσο του Γενικού Συμβουλίου όσο και του Εκτελεστικού Συμβουλίου ενόψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου, το οποίο καθορίστηκε για τα τέλη Μαρτίου 2017.

Έτσι, το διευρυμένο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Ευθύνης αποτελείται στη νέα του σύνθεση από τους εξής:

Θωμά Παπαλιάγκα, δικηγόρο (Λάρισα),

Παναγιώτη Τσίρη, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, πρώην Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου, (Αθήνα)

Γιώργο Χατζηθεοφάνους, απόστρατο ανώτατο αξιωματικό, οικονομολόγο (Θεσσαλονίκη),οι οποίοι και αποτελούν την Τριμελή Πολιτική Εκπροσώπηση, και τους

Κατερίνα Γαργάλα, δικηγόρο (Βόλος),

Δημήτρη Γκιόκα, οικονομολόγο, ΜΒΑ (Αθήνα),

Αθανάσιο Γραμμένο, διεθνολόγο (Αθήνα)

Παναγιώτη Δραγουμάνο, οικονομολόγο (Θεσσαλονίκη),

Σπύρο Ζαφείρη, επιχειρηματία στο χώρο των logistics (Ιωάννινα),

Σωτήρη Θεοδωρόπουλο, καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά,

Αναστάση Καραμπογιά, δικηγόρο (Αθήνα),

Γλυκερία Καρρά, Δρ Θεωρητικής Φυσικής, πρ. τραπεζικό στέλεχος (Αθήνα)

Γιάννη Μητλιάγκα, σύμβουλο επιχειρήσεων, ΜΒΑ (Κοζάνη),

Βασίλη Σαββίδη, νομικό-διεθνολόγο σε θέματα διεθνούς αφοπλισμού (Θεσσαλονίκη),

Πέτρο Στάγκο, καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου στη Νομική του ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη),

Σαράντο Ψυχάρη, καθηγητή και πρώην πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ (Αθήνα-Καλαμάτα).

Χαρακτηριστικό είναι ότι στους πέντε τοπικούς τομείς, στους οποίους χωρίστηκε η δομή της Δημοκρατικής Ευθύνης, περιλαμβάνεται και αυτή του Απόδημου Ελληνισμού.

Το Γενικό Συμβούλιο κήρυξε επίσημα την έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών με πρώτη στην Κοζάνη την 4-12-2016 με θεματική «Δημόσια Διοίκηση – Σύγχρονο Κράτος».

«Η Δημοκρατική Ευθύνη είναι μία προσπάθεια για την οποία χαιρόμαστε να μιλάμε στους συμπολίτες μας. Είναι το κόμμα του καθημερινού ανθρώπου. Είναι η δική μας συνεισφορά στα κοινά πράγματα. Μία προσπάθεια για την οποία δουλεύουμε πολλοί και γινόμαστε όλο και περισσότεροι μέρα με τη μέρα», κατέληξε η εισήγηση.

Στην τοποθέτησή του το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Δημοκρατικής Ευθύνης, Θωμάς Παπαλιάγκας σημείωσε ότι «ο λαϊκισμός δεν είναι μόνο εκφορά λόγου που δημιουργεί πλάνες αλλά συνολική φιλοσοφία, αντίληψη, τρόπος ζωής σε σχέση με τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στα υψηλά και τα χαμηλότερα κλιμάκια, ιδίως όσον αφορά τους γνώμονες με τους οποίους λαμβάνονται αυτές και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Συχνά δε τα συμφέροντα αυτά έρχονται σε αντίθεση με το κοινό συμφέρον».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η αναβάθμιση του χώρου που υπηρετούμε μπορεί να γίνει μόνο με όρους πολιτικής αξιοπιστίας και ποιότητας από ανθρώπους της εποχής και όχι από συνενώσεις παλιών μηχανισμών, οι οποίοι κατά βάση εξυπηρετούν την προσωπική επιβίωση των στελεχών του».

«Ριζική αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο με την ανατροπή της παλιάς πολιτικής δομής και την αντικατάστασή της από σοβαρά κόμματα, που αποπνέουν πολιτική υγεία και δεν υπάρχουν χάριν των στρατών τους και για τους στρατούς τους. Κόμματα τα οποία θα εννοούν όσα λένε και θα λένε όσα βλέπουν και όσα σκοπεύουν να πράξουν, όσο δυσάρεστα κι αν είναι, που δεν θα έχουν αυταπάτες, ούτε θα ανάγουν σε κανόνα το προεκλογικό ψεύδος και σε επιστήμη την ευνοιοκρατία» ανέφερε ο κ. Παπαλιάγκας.

Υποστήριξε ότι «υπάρχουν πολλές υγιείς δυνάμεις και στελέχη στην κοινωνία και στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, με τα οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί η ποιοτική ενοποίηση των δυνάμεων της προοδευτικής παράταξης μακριά από λογικές μηχανιστικής σύμπλευσης με μηχανισμούς και στελέχη άλλων εποχών»

«Αυτή τη λογική πρεσβεύει και η ανοιχτή δομή της Δημοκρατικής Ευθύνης, η οποία δεν έχει έναν ιδρυτή ή αρχηγό, αλλά ιδρυτές της είναι οι 1.800 πολίτες που υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη και το καταστατικό της», κατέληξε στην τοποθέτησή του.

parapolitika.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ