ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τη θλίψη τους για την απώλια του Κωστή Στεφανόπουλου του πολιτικού που άφησε το δικό του στίγμα στη χώρα και χαρακτηρίστηκε δίκαια ο πιο δημοφιλής πρόεδρος της δημοκρατίας εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο βουλευτής Χρ. Κέλλας, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, οι δήμαρχοι Λαρισαίων και Ελασσόνας Απ. Καλογιάννης και Ν. Ευαγγέλου και η ΝΟΔΑ Λάρισας της ΝΔ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την απώλεια του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα πενθεί τον θάνατο ενός μεγάλου πολιτικού, ο οποίος με τη ζωή και το έργο του, παρέδωσε μαθήματα εντιμότητας, αξιοπρέπειας και ηθικής.

Η πολιτική του σταδιοδρομία, πολύ δε περισσότερο η άσκηση των καθηκόντων του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποτελεί οδηγό πολιτικής πρακτικής και συμπεριφοράς για όλους τους πολιτικούς των επόμενων γεννεών.

Άνθρωπος σοβαρός και μετρημένος, χωρίς εκπτώσεις στις αρχές της ηθικής και του δικαίου, πραγματικός φύλακας του Συντάγματος και του νόμου, παρέδωσε αληθινά μαθήματα δημοκρατίας.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Σε δήλωσή του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επισημαίνει:

«Σύμπασα η ελληνική κοινωνία θρηνεί την απώλεια ενός μεγάλου Έλληνα, ενός πραγματικού ηγέτη που λάμπρυνε τον δημόσιο βίο και δίδαξε με το παράδειγμα, το ήθος και την ευπρέπεια του.

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος άσκησε με υποδειγματικό τρόπο τα καθήκοντά του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ διακρίθηκε ιδιαίτερα για την ολόθερμη στήριξή του στην ελληνική περιφέρεια και τον όπου γης ελληνισμό.

Επισκεπτόμενος την πατρίδα μας από τη μια γωνιά της ως την άλλη,  αποτέλεσε το στήριγμα και τη φωνή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα κι εξέφρασε με το δικό του μοναδικό τρόπο τις αγωνίες αλλά και τα όνειρα του ελληνικού λαού.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

Χρέος όλων μας είναι να πορευτούμε στο δρόμο που εκείνος χάραξε εμπνεόμενοι από το παράδειγμά του και κάνοντας πράξη όσα μας άφησε ως παρακαταθήκη.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

ΑΠ. ΚΑΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

O δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και Επίτιμου Δημότη Λαρισαίων Κωστή Στεφανόπουλου, αναφέρει τα εξής:

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.   Στην πολιτική του διαδρομή, ο Κωστής Στεφανόπουλος υπηρέτησε την πατρίδα με ήθος, σεμνότητα και ακεραιότητα.

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άσκησε με εξαίρετο τρόπο τα καθήκοντά του, μένοντας απολύτως προσηλωμένος στο Σύνταγμα, απολαμβάνοντας έτσι την εκτίμηση της πλειονότητας του Ελληνικού λαού.

Για την πολιτική του πορεία και την υποδειγματική άσκηση των καθηκόντων του στο Ανώτατο Πολιτειακό αξίωμα, το 1999, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων,  με ομόφωνη απόφασή του, ανακήρυξε τον Κωστή Στεφανόπουλο Επίτιμο Δημότη και του απένειμε το Χρυσό Κλειδί της Πόλης.

Ως δήμαρχος Λαρισαίων εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του»

Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Η Ελλάδα σήμερα πενθεί. Η απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου, του Προέδρου όλων των Ελλήνων, είναι βαριά. Βαριά όμως είναι και η πολιτική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του. Ο τρόπος συμπεριφοράς του στα δημόσια πράγματα, η μετρημένη παρουσία του, ο τρόπος άσκησης των ανώτατων καθηκόντων του και η απόλυτη προσύλωση στο Σύνταγμα και στους νόμους, η τόλμη των απόψεων και η σοφία του, δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να πορευόμαστε, όλοι όσοι έχουμε λάβει την ψήφο των πολιτών. Καλό παράδεισο Κύριε Πρόεδρε.

ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

H Nομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος, υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ενεργότατος πολιτικά, με ιδιαίτερα πατριωτικές ανησυχίες και με αποκορύφωμα όλων αυτών φυσικά, την κατά γενική ομολογία, άκρως επιτυχημένη 10ετή του θητεία ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κωστής Στεφανόπουλος ανταποκρίθηκε πλήρως στις περιστάσεις και τις επιταγές του ύψιστου θεσμικού του ρόλου, διακρίθηκε δε όχι μόνο για την αποτελεσματικότητά του, όσο κυρίως για το ήθος, τη σεμνότητα αλλά και το πνεύμα συναίνεσης που επεδίωξε.

Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά έναν άξιο Πρόεδρο Δημοκρατίας, ένα ιστορικό πρόσωπο της Παράταξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ