ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

«Νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έτοιμοι για όλα» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του πρωτότυπου ημερολογίου του 2017 που ετοίμασαν οι νέοι του χωριού Σκοπιά, στα Φάρσαλα!

Όπως και στην χολιγουντιανή ταινία, έτσι και σε αυτή την περίπτωση ο σκοπός είναι η συγκέντρωση χρημάτων και τα μοντέλα που ποζάρουν…οι ίδιοι οι αγρότες.

Στη Σκοπιά Φαρσάλων οι νέοι απέδειξαν ότι είναι…ωραίοι, δημιουργικοί, αγαπούν τη δουλειά τους, το χωριό τους και τον πολιτιστικό τους σύλλογο.

Φόρεσαν τις φόρμες εργασίας, τα φανελάκια και τις γαλότσες, πήραν αγκαλιά τα ζωντανά τους, τις καρδάρες και τις αχυρόμπαλες και φωτογραφήθηκαν σε 4 εκδοχές όσες και οι εποχές.

Ο Ηλίας Τσούτσος, νέος κτηνοτρόφος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς, έριξε την ιδέα και οι συνάδελφοι και φίλοι του ανταποκρίθηκαν άμεσα! Ο Θανάσης, οι δυο Σπύροι, οι δυο Σωτήρηδες, ο Κωνσταντίνος και ο Κώστας. Όλοι τους από 22 έως 29 χρόνων.

Ο σκοπός του εγχειρήματος είναι τα ημερολόγια, που μόλις τυπώθηκαν, να πουληθούν και με τα χρήματα να ενισχυθούν οι δράσεις του πολιτιστικού συλλόγου.

Παράλληλα, οι νέοι του χωριού θέλουν να στείλουν και ένα μήνυμα: ότι σήμερα οι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία έχουν και μεράκι και θέληση και αγάπη γι αυτό που κάνουν και παρά τα προβλήματα αγωνίζονται να αναπτύξουν τη δουλειά τους και να την εκσυγχρονίσουν.

Τα ημερολόγια κοστίζουν 5 ευρώ το ένα και αν θέλετε να τα προμηθευτείτε, επικοινωνείτε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκοπιάς Φαρσάλων. https://www.facebook.com/syllogos.skopias?fref=ts)

Τη φωτογράφηση στο στούντιο έκανε ο φωτογράφος Γιάννης Αρσενόπουλος.

Δείτε εδώ την απευθείας σύνδεση στην ΕΡΤ 1

το πρωτότυπο ημερολόγιο των νέων αγροτών

ert.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ