ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΕ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΘΩΜΑΪΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ» ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά τις νέες αποκαλύψεις του γνωστού αθλητικού «τηλε-δικαστή» Κ. Θωμαΐδη για τα περί «ύποπτου» παιχνιδιού ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΛ για το κύπελλο, αφού σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση προχωρά σε μήνυση και αγωγή τόσο εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, όσο και κατά του δημοσιογράφου.

Θυμίζουμε πως σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο γνωστός τηλεοπτικός «δικαστής» Κ. Θωμαΐδης, υποστηρίζοντας πως η  UEFA έστειλε στην ΕΠΟ τρία νέα ύποπτα ματς του Κυπέλλου Ελλάδα, μεταξύ αυτών και εκείνο του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ.

Η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε πως το σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης της Sportradar, η οποία είναι συμβεβλημένη με την UEFA, κατέγραψε πολλά χρήματα (200.000 ευρώ) στο “over” αναμέτρησης της Τούμπας, πρόβλεψη όμως που δεν ήρθε ποτέ καθώς το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-0!

Τα άλλα δύο «ύποπτα» ματς ήταν το Καλλονή-Αγροτικός Αστέρας 1-2 και το παιχνίδι Σπάρτη –Χανιά 4-0.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρονται τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόφασή της να προχωρήσει σε μήνυση και αγωγή κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ αλλά και προσωπικά του δημοσιογράφου, Κυριάκου Θωμαϊδη, γιατί σε εκπομπές τους παραποίησαν την πραγματικότητα και ανήγγειλαν ότι ερευνάται ως στημένος ο πρόσφατος αγώνας κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 2-0, αποκρύπτοντας την μια και μοναδική αλήθεια, που είναι ότι ουσιαστικά η ΟΥΕΦΑ ενημέρωσε για αποτυχημένη προσπάθεια χειραγώγησης του συγκεκριμένου παιχνιδιού, όπου υπήρξε αυξημένος στοιχηματισμός στην επίτευξη περισσότερων των δύο γκολ.

Είναι δε προφανές απ” την εικόνα του αγώνα, πως η πιθανή απόπειρα χειραγώγησης απέτυχε λόγω της συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ και ειδικότερα, των πολλών ευκαιριών που απέτρεψαν στο πρώτο μέρος μπροστά στην εστία τους και της βελτίωσης της απόδοσής τους στην επανάληψη.

Αντί λοιπόν να εκθειάσουν από τις εκπομπές τους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ που απέτρεψαν ένα πιθανό στήσιμο από τρίτους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα μας κι επειδή θα παίζαμε με αναπληρωματικούς νόμιζαν πως θα γίνουμε σάκος του μποξ, άφησαν σκοπίμως να θεωρείται έως και δεδομένη η χειραγώγηση, λόγω του μίσους και της αντιπαλότητας του κ. Αλαφούζου προς τον κ. Κούγια, αλλά και του ιδίου του κ. Θωμαΐδη προς τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και ετούτη τη στιγμή στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, το σχετικό θέμα αναρτάται με τίτλο «Χειραγωγημένο το ΠΑΟΚ-Λάρισα και άλλα δύο ματς κυπέλλου», παρότι στην χειρότερη των περιπτώσεων, από την Sportradar γίνεται λόγος για υποψίες αποτυχημένης χειραγώγησης και σε καμία φυσικά των περιπτώσεων για αποδεδειγμένη στοιχηματική απάτη, όπως αφήνουν εντέχνως και εσκεμμένα οι εν λόγω να εννοηθεί.

Η άσκηση εκ μέρους της ΠΑΕ ΑΕΛ κάθε νόμιμου δικαιώματος, αποτελεί πλέον μονόδρομο!

Σημειώστε, τέλος, ότι κανένα επίσημο πειθαρχικό όργανο δεν έχει ενημερώσει την ομάδα μας για οποιαδήποτε σχετική εμπλοκή της».

Ε.Π.