Ο ΣΑΡΚΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ Γ. ΣΥΡΡΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Εκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Σύρρου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας . Τα εγκαίνια θα πραγματοπιηθούν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00

Ο Σάρκινος Λόγος είναι μια απόπειρα σύζευξης λόγου και εικόνας. Αποτελείται από 17 φωτογραφίες στις οποίες αποτυπώνονται στίχοι ποιημάτων του Γιώργου Σύρρου πάνω σε γυμνές πλάτες.

Έμπνευση του εγχειρήματος αυτού στάθηκε η ιδέα ότι οι στίχοι, όπως συναντώνται στο γραπτό λόγο, δεν είναι παρά η σιωπηλή καταγραφή και παραφθορά μιας ποιητικής στιγμής.

Μέσω της φωτογραφίας επιδιώκεται η ανάδειξη της ποίησης ως καθημερινού βιώματος, ως κάτι που πηγάζει από τον άνθρωπο και στον άνθρωπο βρίσκει την ύψιστη έκφρασή της καθώς σημαδεύει και συντροφεύει τα σώματά μας, τις σχέσεις μας, τις ζωές μας.

“Ο Γιώργος Σύρρος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1989. Σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Leiden University της Ολλανδίας. Το 2014 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο “Περιμένοντας το ποδήλατο” ενώ η δεύτερη με τίτλο “Διασχίζοντας το μεταίχμιο” αναμένεται να εκδοθεί σύντομα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ