Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ…

Ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Λάρισας

Αγαπητοί συνάδελφοι, πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση τα τελευταία χρόνια ,εκπορεύεται και εφαρμόζεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση λάσπης και σπίλωσης απέναντι σε στελέχη μας.

Τελευταία στοχοποιήθηκε «σχεδιασμένα» την προεκλογική περίοδο για τα Υ.Σ. η Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ και μέλος της παράταξής μας. Αυτή η «τοξική τακτική» , της «υστερικής ποινικοποίησης» της αντίθετης άποψης, εφαρμόζεται χρόνια τώρα από τους «αυτοανακηρυχθέντες ιδιοκτήτες και εργολάβους» του κινήματος, από τις Παρεμβάσεις/Συνεργαζόμενους και με την εκκωφαντική «σιωπή» των άλλων παρατάξεων στο ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Στόχος η ηθική και δυνητική εξόντωση των αντιπάλων τους με κάθε αθέμιτο μέσο. Για μας αυτά που συμβαίνουν στην ΕΛΜΕ είναι ανησυχητικά φαινόμενα και τα επισημαίνουμε εδώ και πολύ καιρό. Ας επισημάνουμε λοιπόν κάποια ζητήματα:

ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ

Απευθυνόσαστε σε μορφωμένους ανθρώπους. Επειδή οι εκπαιδευτικοί ξέρουν να διαβάζουν οφείλετε να πείτε σε όλους καθαρά ποια είναι τα ψέματα, η λάσπη και οι συκοφαντίες που εκπορεύονται από εμάς προς εσάς, γιατί δε μπορεί ο θύτης να εμφανίζεται ως θύμα…Γιατί όταν μιλάτε για αυτά χωρίς να λέτε ποια είναι, τότε…απλά εσείς λέτε ψέματα και συκοφαντείτε.

Η ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ

Πρώτα κατηγόρησαν τη συντρόφισσα Μαγαλιού ότι δεν πήγε στο εκπαιδευτικό Συνέδριο και μάλιστα για να γίνει «πιστευτή» η άποψή τους υποστήριζαν δημόσια ότι σύντροφός τους (γνωστός και μη εξαιρετέος…από πρόσφατες «πολιτικές» πράξεις στην ΠΔΕ) ήταν «στημένος» στην πόρτα του συνεδρίου κάνοντας «έλεγχο» αν εκείνη θα παρουσιαζόταν!! Μήπως από το πολύ «καμουφλάζ» ως νέος πράκτωρ 007 ούτε είδε ποιος ήταν στο συνέδριο, ούτε ο ίδιος έγινε «ορατός» στο εκπαιδευτικό συνέδριο;

Επειδή όμως υπήρχαν και αυτόπτες μάρτυρες και οπτικό υλικό ότι η συναδέλφισσα ήταν παρούσα, άλλαξαν το παραμύθι και διολίσθησαν στο πώς μπορεί να ανταποκριθεί και στα δύο συνέδρια, ασκώντας μάλιστα ως συνδικαλιστική και δήθεν «ανεξάρτητη» παράταξη κριτική με διάθεση ανάμειξης στα εσωτερικά ενός κόμματος στο οποίο δεν ανήκουν.

Υπενθυμίζουμε ότι η τακτική της παρακολούθησης λέγεται κοινώς «χαφιεδισμός» και τακτικές Α2 για όσους πήγαν στο στρατό. Μπερδεύονται  μάλλον από τους ρόλους τους…. Ξεπέρασαν  στην προπαγάνδα και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και αυτούς που θεωρούσαμε ως τους πιο ειδικούς που ξέραμε ως σήμερα.

 Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ

Καλά, ενώ δεν τολμούν να αναφέρουν ούτε το όνομα της ΔΑΚΕ που και αυτή έχει 2 συνδικαλιστικά αποσπασμένους στο Δ.Σ., συγκρίνουν το δικό μας εκπρόσωπό στο Δ.Σ. που δεν έχει κλείσει ούτε τρίμηνο με συνδικαλιστική απόσπαση, με μια ολόκληρη δεκαετία αποσπάσεων του δικού τους εκπροσώπου. Ξαναρωτάμε, σκοπεύει να πάρει σύνταξη αποσπασμένος και χωρίς να έχει υπηρετήσει την οργανική του; Δεν υπάρχουν άλλοι ικανοί στην παράταξή τους να πάρουν τη θέση του; Αλήθεια μόνο, όταν είναι στο σπίτι του κάποιος μπορεί να συνδικαλιστεί; 50 χλμ πιο κει στα Τρίκαλα δυσκολεύεται; Πόσα μέλη της παράταξής τους παραιτήθηκαν από το Δ.Σ. ώστε το Μάϊο να πάρει τη θέση τους η τωρινή εκπρόσωπός τους , με μόνο σκοπό την απόσπαση;

Δεν απαντούν στην ουσία και εντέχνως θέλουν να αποφύγουν να πάρουν θέση.

Δοθείσης της ευκαιρίας, η θέση για τις συνδικαλιστικές αποσπάσεις, που προς τιμήν του πρότεινε ο συνάδελφος που μας εκπροσωπεί στην ΕΛΜΕ και έγινε αποδεκτή από την παράταξη, με στόχο να γίνει πράξη, είναι να υπάρχουν θητείες ώστε και να μην αποκλείεται κάποιος που παίρνει απόσπαση από το δικαίωμά του να συνδικαλίζεται αλλά και να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί το συνδικαλισμό για ίδιον όφελος.

Θα τη θέσουμε και στη Γ.Σ. και εκεί θα δούμε τι θέση θα πάρει ο καθένας και η κάθε παράταξη.

Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια κύριοι και κυρίες των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ/ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Οι τραμπουκισμοί, οι ασχήμιες, οι διαρκείς διαστρεβλώσεις δεν έχουν τελειωμό, στο Δ.Σ., στις παραστάσεις, σε κάθε Γ.Σ. κάνουν προσωπικές επιθέσεις παρά τη χρόνια προσπάθεια μας να σταματήσουν την προσωπική στοχοποίηση. Το πιο επικίνδυνο όμως για τον κλάδο είναι ότι η στοχοποίηση ανθρώπων μιας συγκεκριμένης παράταξης και μόνο, φανερώνει ότι εχθρός τους δεν είναι ούτε η δεξιά, ούτε ο άτεγκτος φιλελευθερισμός, ούτε η λιτότητα, ούτε η διαπλοκή, ούτε η ΔΑΚΕ ούτε η ΠΕΚ και γενικά το παλιό κατεστημένο.  Και γι’ αυτό δεν ενοχλούνται που οι συντηρητικές δυνάμεις βγαίνουν ενισχυμένες κι αλώβητες από τους «εμφυλίους» της Αριστεράς. Και φυσικά τους το ανταποδίδουν που και που επιτρέποντάς τους να σέρνουν την ΕΛΜΕ σε πορείες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΛΑΕ των πενήντα ατόμων, όπως έγινε τη μέρα μνήμης του Πολυτεχνείου. Λειτουργούν χρόνια τώρα ως τα «αριστερά» δεκανίκια του συστήματος και ειδικά το τελευταίο διάστημα για την προσωπική, παραταξιακή και κομματική τους επιβίωση και επιβεβαίωση.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ταυτίζουν όλες τις παρατάξεις με κόμματα, εκτός από τους ίδιους. Κρατάνε το δικαίωμα να ανήκει κάποιος σε μια παράταξη χωρίς ταυτόχρονα να είναι και μέλος κόμματος, μόνο για τον εαυτό τους. Αλλά την ίδια στιγμή προσπαθούν να γίνουν αποφάσεις της ΕΛΜΕ αυτούσιες οι θέσεις των ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΛΑΕ.. Η υποκρισία της ανεξαρτησίας…

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ

Στηρίξατε όλη την τακτική σας μαζί με τη ΔΑΚΕ (δεν είναι η πρώτη φορά που πάτε χέρι-χέρι) σε ένα πόρισμα Λιάκου που τελικά δεν υφίστατο. Τώρα θα αρχίσετε με το Γαβρόγλου τα ίδια.Λέτε σε όλους αυτό που θέλουν να ακούσουν. Τη μια μέρα λέτε τα ακριβώς αντίθετα από την προηγούμενη. Αλλά θα επανέλθουμε αναλυτικότερα σε αυτό. Και θα διαπιστώσουμε ποιος αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα ανάλογα σε ποιόν απευθύνεται. Και ποιοί κρύβουν τις θέσεις τους από τους συναδέλφους.

Η ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΑΜΝΗΣΙΑ

Για να θυμηθούμε εμείς αυτά που ξεχάσατε εσείς γιατί δε σας βολεύει συνδικαλιστικά.

Η επαναπρόσληψη των 2500 διαθέσιμων εκπαιδευτικών, η επαναφορά των καταργημένων τομέων & ειδικοτήτων της ΤΕΕ, η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης και της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για μαθητικές κινητοποιήσεις, το πάγωμα της αξιολόγησης, η εκλογή Δ/ντων από το σύλλογο, η κατάργηση της αυτοδίκαιης αργίας, η κατάργηση των υποχρεωτικών μεταθέσεων και μετατάξεων, η επαναφορά των αιρετών στα πειθαρχικά Υ.Σ. , η αναγνώριση της προϋπηρεσίας αναπληρωτών μετά το 2010, η κατάργηση της διαγραφής τους από τους πίνακες για δύο χρόνια σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας και η επέκταση των αδειών τους, η επαναφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από το υπ. Εργασίας στο υπ. Παιδείας και ο έλεγχος σε αυθαιρεσίες σχολαρχών – φροντιστηριούχων, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων με αλλαγές στο εξεταστικό, οι αλλαγές στη δομή των ΕΠΑΛ σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου και η πρόσβαση των αποφοίτων τους σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, η μείωση της ύλης και ο περιορισμός των εξετάσεων στα Γυμνάσια, η ενίσχυση μαθημάτων τέχνης, το ανοικτό σχολείο, η ίδρυση 600 ΣΜΕΑΕ και τμημάτων ένταξης, οι τάξεις υποδοχής για προσφυγόπουλα και η νομοθετική ρύθμιση της αναγνώρισης προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα μέχρι 7 χρόνια κ.α.

Δεν έχουν καταφέρει να πουν πως έχουν υλοποιηθεί και θετικά μέτρα στην εκπαίδευση. Ή το MEGA και το ΣΚΑΙ ακούμε ή τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ το ίδιο και το αυτό. 

Δηλώνουμε στους συναδέλφους ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα μας για μια ΕΛΜΕ και ένα συνδικαλιστικό κίνημα που δε θα θυμίζει «πρωινάδικο» ή «ρωμαϊκή αρένα», που δε θα δημιουργεί τεχνητούς εχθρούς και αντιπάλους για να συνεχίσουν κάποιοι μόνοι τους να αλωνίζουν στο όνομα των εκπαιδευτικών χωρίς τους εκπαιδευτικούς. Σε αυτή την πορεία θα συγκρουστούμε με πρακτικές και λογικές που βολεύουν κάποιους. Πιστεύουμε ότι σε αυτόν τον αγώνα εκφράζουμε την αγωνία και την θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων που επιθυμεί ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ