ΚΡΙΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΗΜΕΡΑ

Σε μάχη χαρακωμάτων αναμένεται να εξελιχθούν σήμερα οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου και ειδικότερα αυτή που αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού μετά την απώλεια της πλειοψηφίας από τη δημοτική αρχή Σαρχώση, λόγω της ανεξαρτητοποίησης τριών δημοτικών συμβούλων. 

Συμπολίτευση και αντιπολίτευση έχουν επιδοθεί σε έναν άτυπο αγώνα.

Η μεν συμπολίτευση θέλει να πετύχει την ψήφιση του προϋπολογισμού με τους 13 συμβούλους που διαθέτει αν και τα περιθώρια που έχει είναι ελάχιστα και ελπίζει μόνο σε κάποιες απώλειες είτε με απουσίες είτε με υπερψήφιση του προϋπολογισμού από κάποιο ή κάποιους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Η δε αντιπολίτευση θα επιδιώξει να καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός για να στείλει πολιτικό μήνυμα στη συμπολίτευση, αλλά και σε τελική ανάλυση για να πετύχει να χειραγωγήσει τη δημοτική αρχή αναγκάζοντάς τη να δεχθεί θέσεις και προτάσεις επί του προϋπολογισμού ή και σε θέματα διοίκησης του δήμου.

Βάσει των μέχρι σήμερα δεδομένων η αντιπολίτευση και οι 3 ανεξάρτητοι σύμβουλοι αναμένεται να εμφανιστούν σύσσωμοι στη συνεδρίαση και η στάση τους αναμένεται να είναι αρνητική στο θέμα της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοψηφίας μετράει διπλή ψήφους της προέδρου, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να λείπει ένας σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Η συνέχεια

Σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί σήμερα ο προϋπολογισμός τότε η συνεδρίαση θα επαναληφθεί μέσα σε προθεσμία 5 ημερολογιακών ημερών η συνεδρίαση που θα είναι ειδική και μονοθεματική και η οποία θα επαναλαμβάνεται ανά 5θημερο μέχρι να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.

Πάντως σε περίπτωση που διαπιστωθεί πλήρης αδυναμία ψήφισης προϋπολογισμού και για να εξασφαλιστεί η υποτυπώδεις λειτουργία του δήμου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει τη δυνατότητα να εγκρίνει μηνιαίους προϋπολογισμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ