«ΜΠΛΟΚΑΡΕ» ΤΟΝ Α. ΣΩΡΡΑ ΩΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ Ο Α. ΚΟΥΓΙΑΣ!

Φωτιές άναψε στο «βυσσινί» ραδιόφωνο η εκφρασμένη πρόθεση του διευθυντή του Γιάννη Καλογιάννη να φιλοξενήσει στο πλαίσιο της εκπομπής του το γνωστό πρόεδρο της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμη Σώρρα, οι πρόσφατες δηλώσεις του οποίου για τους Παραολυμπιονίκες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στη χώρα μας αλλά και τη χλεύη στο εξωτερικό.

Έξαλλος με την επιλογή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας όχι απλά «μπλόκαρε» την παρέμβαση Σώρρα στη συχνότητα, αλλά κυριολεκτικά «άδειασε» και το συνάδελφο, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα προσωπική του δήλωση.

“Η Δημοκρατία Ενίκησε !!! Απόλυτος σεβασμός στην απόφαση. Κανένας περαιτέρω σχολιασμός και κανένας διάλογος. Καλημέρα σε όλους.”, ήταν το λακωνικό σχόλιο Καλογιάννη, την ώρα που η προσωπική του σελίδα στο F/B κατακλυζόταν από μηνύματα με άλλους να τάσσονται στο πλευρό Κούγια περιγράφοντας «ψεκασμένους» που δεν έχουν δουλειά και βήμα στην ΑΕΛ και ορισμένους να μιλούν για «σκοταδισμό και φίμωση» στο ραδιόφωνο της ομάδας, φτάνοντας στο σημείο όχι απλά να σχολιάζουν μα και να κοινοποιούν βιντεάκια με ομιλίες του Σώρρα!

Αναλυτικά η δήλωση Κούγια αναφέρει τα εξής:

“Πληροφορήθηκα αρκετά αργά, λόγω των αυξημένων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, ότι ο διευθυντής του ραδιοφώνου της ομάδας μας και παραγωγός εκπομπής, έχει αναρτήσει σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προαναγγελία φιλοξενίας αύριο στην εκπομπή του, ενός προσώπου το οποίο με τις μέχρι σήμερα δημόσιες τοποθετήσεις του, δεν έχει καμία σχέση με την αισθητική τις αρχές και τις αξίες των μελών της οικογενείας της ΑΕΛ.
Θέλω να δηλώσω πως δημιουργήσαμε αυτό το ραδιόφωνο, για να δώσουμε την δυνατότητα σε δημοσιογράφους και μέσω αυτών, στα μέλη της οικογενείας μας, να διαδώσουν την βυσσινί ιδέα, η οποία είναι ταυτισμένη με τις πανανθρώπινες αξίες από τις οποίες πρώτη είναι η αγάπη και η εκτίμηση προς όλες τις ανθρώπινες υπάρξεις που επιβιώνουν με αξιοπρέπεια.

Στο ραδιόφωνό μας, με οποιαδήποτε δικαιολογία, δεν είναι δυνατόν να έχει βήμα ούτε για ένα δευτερόλεπτο κάποιος υπάνθρωπος, ο οποίος έχει τολμήσει να αποκαλέσει τους Έλληνες και ξένους Παραολυμπιονίκες, όπως τους έχει αποκαλέσει και χαρακτηρίσει, προσβάλλοντας αμέσως, στο σύνολό τους, όλους τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Λυπάμαι που βρίσκομαι στη δύσκολη θέση, εκφράζοντας όπως πιστεύω όλα τα μέλη της οικογένειας της ΑΕΛ, να απαγορεύσω στον κ. Γιάννη Καλογιάννη να φιλοξενήσει στην εκπομπή του το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Είμαι βέβαιος ότι μ’ αυτή μου την ενέργεια δεν θα υπάρξει κανένα μέλος της ΑΕΛ να με κατηγορήσει για λογοκρισία και θέλω να τονίσω, για άλλη μια φορά, προς όλους τους δημοσιογράφους και παραγωγούς του ΑΕΛ RADIO, ότι τις επιλογές των προσώπων που φιλοξενούμε θα πρέπει να τις χαρακτηρίζουν πέρα από την αυτονόητη σοβαρότητα, η αγωγή, η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η προσπάθεια στήριξης των αδυνάμων.

Σε καμία περίπτωση, δε, δεν έχουν βήμα στο ραδιόφωνό μας, οι ρατσιστές και οι ιδιοτελείς.”

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ