ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΟΝΟ “ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ” ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου με ανακοίνωσή της εξηγεί τους λόγους που καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016. Η κρατική επιχορήγηση (ΣΑΤΑ) που προβλέπεται για τον Δήμο το 2017, είναι 338.000€, ίδια με το 2016 και αφορά έργα αγροτικής οδοποιίας, συντήρησης σχολικών κτιρίων, αστικής οδοποιίας, μελέτες κλπ, ποσό που δεν επαρκεί ούτε για τους πρώτους μήνες του έτους.

Στο τεχνικό πρόγραμμα δεν υπάρχουν μελέτες και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας παρά το ότι έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα στο Δήμο τα τελευταία χρόνια. Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης και σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια που είχαν σαν θέμα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, είναι να δρομολογηθούν τέτοια έργα αντιπλημμυρικής καθώς και αντισεισμικής προστασίας. Συνολικά είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα που μόνο τη «στροφή στον πολίτη» δεν κάνει.

Η κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους Δήμους δεν έχει τελειωμό. Σε λίγο κλείνει το 2016 και από τα 338.000€ που δικαιούται ο Δήμος για έργα έχουν δοθεί μέχρι σήμερα μόνο 84.000€.

Η τακτική αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενων είναι μεθοδευμένη και έχει στόχο να αναγκάσει τους δήμους, να υπογράψουν σύμφωνα συνεργασίας με επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται σε τομείς που έχουν σήμερα την αποκλειστική ευθύνη οι Δήμοι.

Συνέπεια αυτών είναι, να πληρώνει την «προίκα» ο κάθε συνδημότης μας και θέλουν να τον κάνουν να συνηθίσει να ζει και να βολεύεται με τα λίγα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ