«ΈΤΣΙ ΕΙΝΑΙ… ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ»

Πρεμιέρα  αύριο Παρασκευή στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού σχολείου (Ανθ. Γαζή και Κουμουνδούρου)

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Σκηνή “Ανδρέας Τσατσαρής” ανεβάζει στις 25,26,27 Νοεμβρίου και 1,2,3,4 Δεκεμβρίου 2016 το έργο του Luigi Pirandello “Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε”  στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού σχολείου (Ανθ. Γαζή και Κουμουνδούρου 17 – 19), με ώρα έναρξης καθημερινά στις 21:00.

Γοητευμένος από την διαφορετική ερμηνεία της πραγματικότητας (συστατικό στοιχείο της τραγικότητας της ανθρώπινης ύπαρξης) και επηρεασμένος από την πολύχρονη ψυχική ασθένεια της συζύγου του, ο νομπελίστας συγγραφέας εξετάζει σε όλο του το έργο το μυστήριο και την υποκειμενικότητα της αντίληψης.

Στην πιραντελλική δραματουργία δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια, παρά μόνο ένα παιχνίδι ρόλων και «η ανάγκη να εξαπατούμε αδιάκοπα τον εαυτό μας δημιουργώντας μια πραγματικότητα – μια για τον καθένα και ποτέ την ίδια για όλους, που αποδεικνύεται κάθε τόσο μάταιη και φανταστική», όπως γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Στο «Έτσι είναι…αν έτσι νομίζετε», έργο που παίχτηκε για πρώτη φορά το 1917, η δράση τοποθετείται σε ένα κλειστοφοβικό περιβάλλον, με τους ήρωες να προσπαθούν να αποδείξουν –  ο καθένας για τον εαυτό του – την αλήθεια των αντιφατικών ιστοριών τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τη νοσηρή περιέργεια και την χωρίς όρια αδιακρισία της κοινής γνώμης για οτιδήποτε ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Είναι μια περίπλοκη, ιδιοφυής σάτιρα, ποιητική και συνάμα σκληρή, σαρωτική αλλά και γεμάτη οίκτο για την αδυναμία του ανθρώπου να κατανοήσει τα αληθινά κίνητρα ακόμα και των δικών του πράξεων…

Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Χρήστου
Σκηνικά: Γιάννης Γεωργιάδης
Μουσική: Βιργινία Καραγιώργου

Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Αλμανταριώτης Δημήτρης, Βαλδούμα Κατερίνα, Βαναργιώτη Σοφία, Δεδούσης, Απόστολος, Ζαφειρούλης Δημήτρης, Κοκκινίδου Βασιλική, Μήλιου Τάνια, Ορκόπουλος Χρήστος, Ραμάϊ Σοφία, Στρατίκη Ριτα, Τσιανογιάννη Παναγιώτα, Χαρισμαΐδης Γιάννης, Χλόπτσιος Γιάννης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ