ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Καταψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα και δεν μπήκε καν σε συζήτηση ο προϋπολογισμός του 2017

Σε σοβαρές περιπέτειες για τη βιώσιμότητά του και για την αυτοτέλειά του μπαίνει πλέον ο δήμος Τυρνάβου μετά τον διαφαινόμενο από χθες σχηματισμό μιας πλειοψηφίας από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων συμβούλων που αρνείται να δώσει λευκή επιταγή στην παράταξη του δημάρχου Π. σαρχώση να κυβερνήσει ως μειοψηφία το δήμο.

Απόδειξη για το σχηματισμό αυτής της πλειοψηφίας ήταν η καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος του 2017, ενέργεια που οδήγησε στην ακύρωση της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2017, αφού αναπόσπαστο κομμάτι του αποτελεί το τεχνικό πρόγραμμα.

Φυσικά η αντιπολίτευση και οι 3 ανεξαρτητοποιηθέντες σύμβουλοι έδειξαν τις προθέσεις τους από νωρίς όταν δεν ψήφισαν τον προτεινόμενο από την παράταξη Σαρχώση σύμβουλο ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου σε αντικατάσταση του ανεξαρτητοποιηθέντα Δ. Κουτσίνα, ενέργεια που προκαλεί ερωτήματα για το κατά πόσο θα μπορέσει να λειτουργήσει και η συγκεκριμένη επιτροπή και τα οποία αναμένεται να απαντηθούν σύντομα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στη συνέχεια αντιπολίτευση και ανεξάρτητοι δεν ψήφισαν την έκθεση εκτέλεσης του 3ου τριμήνου του προϋπολογισμού 2016 και κορύφωσαν με την καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος, το οποίο σημειωτέον είναι ένα ιδιαίτερα φτωχό και καθόλου αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Σε αντίθεση με όσα έγιναν στο θέμα του τεχνικού προγράμματος, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τον ισολογισμό και τον οικονομικό απολογισμό του 2015 με τη δημοτική αρχή να κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για πετυχημένη προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών του δήμου, την οποία υπογράφει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Μπανταβάνης:

“Αισιόδοξη εικόνα εμφανίζει η οικονομική κατάσταση του Δήμου Τυρνάβου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ταμιακού απολογισμού και ισολογισμού του οικονομικού έτους 2015, που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα η ρευστότητα και κατ’ επέκταση η ικανότητα κάλυψης των τρεχουσών υποχρεώσεων του Δήμου βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι στο τέλος του 2015 τα ταμιακά διαθέσιμα, αν αφαιρεθούν τα έκτακτα ειδικευμένα,καλύπτουν κατά 80% τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, ενώ αντίστοιχα το 2014 η κάλυψη ήταν στο 71% και το 2013 στο 40%.

Επίσης η λογιστική απεικόνιση του ελλείμματος δείχνει να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο. Έτσι από -1.443.249,00€ που ήταν το 2013, έγινε -620.789,00€ το 2014 και μόνο -245.818,00€ στο τέλος του 2015.

Φαίνεται λοιπόν να αποδίδει η μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής αρχής για νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου παρ’ ότι η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ