ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ 3ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ

Δεν έχει τέλος η δραματική υπόθεση μονογονεικής οικογένειας της Λάρισας, το διαμέρισμα της οποίας τυλίχθηκε το πρωί στις φλόγες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 3χρονου παιδιού, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του «Αγλαΐα Κυριακού», στην Αθήνα.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το 3χρονο παιδί παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου έχοντας εγκαύματα 2ου  και 3ου βαθμού κυρίως στο πρόσωπο και τα άνω άκρα, ενώ παρουσιάζει και αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω εσωτερικών εγκαυμάτων που προκλήθηκαν εξαιτίας των πυκνών καπνών που εισέπνευσε.

Την ίδια ώρα με εισαγγελική παρέμβαση η υπόθεση εξετάζεται ενδελεχώς προκειμένου να αποδοθούν τυχόν ευθύνες για το σοβαρό τραυματισμό του 3χρονου παιδιού, ενώ έγκυρες πηγές αναφέρουν πως στο πλαίσιο της έρευνας κρατείται και η μητέρα του ανήλικου.

Τα προβλήματα της οικογένειας ήρθαν στο φως, όταν το πρωί και κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, το διαμέρισμα όπου διέμενε η μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Μανδηλαρά τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του παιδιού αλλά και την πρόκληση σημαντικότατων υλικών ζημιών τόσο στο εσωτερικό του, όσο και στο διάδρομο της πολυκατοικίας.

Σημειώνεται πως περίοικοι κάνουν λόγο για μια «κλειστή» οικογένεια που έδειχνε να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, πράγμα που αποδεικνύεται και από το γεγονός πως στο σπίτι υπήρχε διακοπή της ηλεκτροδότησης αν και η μητέρα φέρεται να εργαζόταν περιστασιακά για να τα «φέρει βόλτα».

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ