ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνάντηση του Υφυπουργού κ. Βασιλείου Κόκκαλη με αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων (ΠΣΑΘ)

αποτελούμενη από τους Κώστα Σπανούλη, Κώστα Γιωτάκο, Γιώργο Μαχά, Γιώργο Ζιάμα, συνεπικουρούμενη από τον τεχνικό σύμβουλο του Συνδέσμου Γιώργο Καλφούντζο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η επίσπευση ένταξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της Δράσης 10.1.4 (Μέτρο Μ10) που αφορά στη μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα, 5ετούς διάρκειας με 95% Ευρωπαϊκή συμμετοχή και δικαίωμα ένταξης των περισσοτέρων αγροτικών περιοχών της χώρας.

Επίσης στη Δράση 4.1.3 (Μέτρο Μ04): Ενίσχυση επενδύσεων αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε Α.Π.Ε. με στόχο την επιδότηση από 40 ως 75% στο κόστος κατασκευής φωτοβολταϊκών μονάδων έως 20 kw σε κάθε αγροτική παροχή, με στόχο η απόσβεση να επιτευχθεί σε 3 ως 4 έτη και για συνολικά 25 έτη, ο αγρότης να έχει δωρεάν ρεύμα (γεωτρήσεις, ποιμνιοστάσια, γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις).

Ο Υφυπουργός, επί των δύο θεμάτων στήριξε επικουρικά την σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου υπουργικής απόφασης και την απλοποίηση των διαδικασιών. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 ύψους 6 δις ευρώ, στηρίζει τη μείωση του κόστους παραγωγής στο πρωτογενή τομέα, την παραμονή και επιβίωση του αγροτικού κόσμου στην ύπαιθρο, αλλά και όσους άμεσα ή έμμεσα μέσω της δουλειά τους αποκτούν εισόδημα από τον πρωτογενή τομέα. Παράλληλα, για να μη χαθεί το νέο καλλιεργητικό έτος, δίνεται η λύση της ένταξης με αναδρομικό χαρακτήρα στις αρχές του 2017.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com