ΉΤΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΣΛ

Δεν κατάφερε  να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα ο Γυμναστικός ο οποίος γνώρισε την ήττα σήμερα στο κλειστό της Νεάπολης με σκορ 47-57.

Η …κακή μέρα φάνηκε από νωρίς για τους γηπεδούχους οι οποίοι ξεκίνησαν νωθρά και βρέθηκαν να χάνουν με 0-7. Τα συνεχόμενα λάθη δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να μπουν στο παιχνίδι με αποτέλεσμα στο πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκονται πίσω με 10-21.

Σαφώς βελτιωμένοι στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι μείωσαν (είχαν επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 18-16), αλλά η διαφορά συντηρούνταν υπέρ του Αμύντα, με συνέπεια το ημίχρονο να τους βρει και πάλι πίσω με 28-37.

Το χειρότερο δεκάλεπτο της ομάδας του Γυμναστικού ήταν το τρίτο, καθώς τίποτα δεν πήγαινε καλά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος διατηρώντας μια διαφορά άνω των δέκα πόντων, ενώ το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν πετύχει μόλις 30 πόντους έναντι 50 των φιλοξενουμένων (30-50).

Σε μια ύστατη προσπάθεια ο ΓΣΛ στην τελευταία περίοδο μείωσε στα μισά σε 36-54 ρίχνοντας την διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο όμως ήταν αργά για να γίνει η ανατροπή, με αποτέλεσμα να επέλθει η ήττα με τελικό σκορ το 47-57.

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 28-37, 30-50, 47-57.

Διαιτητές: Συμεωνίδης, Σιμητόπουλος, Ευφραιμίδης.

ΓΣΛ (Πέρκος): Τόζιος 2, Νίκολιτς 5 (1), Σπανούλης 4, Χαιρετίδης, Κούτρας, Μπέμπης 9 (3), Γκιουλέκας 16 (3), Τσουράκης 5, Σπυρόπουλος 6 (2)., Τσούμας Σ., Τσούμας Γ., Γουμενόπουλος.

ΑΜΥΝΤΑΣ: Ζούπας 6, Αγγελόπουλος, Τοπάλλι 6, Διαμαντόπουλος 7 (1), Κουκούνιας 8, Βαρδιάνος 6 (2), Μανσαράι, Παπαδούλης 3 (1), Μπάρμπας 3 (1), Βογιατζης 10.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στέφανος Πέρκος (τεχνικός ΓΣΛ): «Διαπίστωσα ότι ένα κομμάτι της ομάδας μου, ένα τμήμα των παικτών δεν ήταν πραγματικά συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να θέλουν αυτό το παιχνίδι. Τους το επισήμανα στα αποδυτήρια με ότι επιπτώσεις μπορεί να έχει γι’ αυτούς προσωπικά, περεταίρω στην πορεία της ομάδας. Ζητώ συγνώμη από τους ανθρώπους που ήρθανε να δουν την ομάδα διότι κάποια στιγμή, ας μου επιτραπεί η έκφραση, αυτό που παρουσιάσαμε ήταν ένα «έκτρωμα». Αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό, παρόλο που είμαι πολύ λίγο καιρό στην ομάδα, αλλά η ομάδα που παρουσιάσαμε ήταν εκτρωματική. Θα δούμε τι θα γίνει περεταίρω, ίσως μια μερίδα των παικτών δεν ήταν το καταλληλότερο γι’ αυτή την ομάδα. Δεν είμαι αρμόδιος να το καταδικάσω, διότι δεν έκανα εγώ αυτές τις επιλογές. Παρόλα αυτά αν κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν να λέγονται παίκτες του Γυμναστικού, ας ληφθεί ως απειλή, αλλά θα πρέπει να αλλάξουν στάση και συμπεριφορά. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του».

 

Σωτήρης Γκιουλέκας (παίκτης ΓΣΛ): «Ήταν μια άσχημη ήττα για εμάς. Ήταν ένα παιχνίδι που το χρειαζόμασταν πάρα πολύ όμως δεν ξεκινήσαμε καλά και βρεθήκαμε πίσω με 7-0. Βρήκαμε κάποια σουτ μετά, βελτιώσαμε την άμυνά μας και πλησιάσαμε λίγο στο σκορ. Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου μπήκαμε νωθρά και δείξαμε δυστυχώς ότι δεν θέλαμε τόσο πολύ το ματς όπως η άλλη ομάδα. Τώρα από εδώ και πέρα πρέπει να ανασυνταχτούμε πάλι, το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, θα πρέπει αν κάνουμε αυτοκριτική και να δούμε ο καθένας τι παραπάνω μπορεί να δώσει στην ομάδα, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να κάνουμε νίκες, διότι δεν είναι απλά σημαντικό πλέον, αλλά κάτι παραπάνω να πάρουμε βαθμούς. Η ψυχολογία της ομάδας δεν είναι στα καλύτερα επίπεδα.

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, παρά μόνο να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε περισσότερο από ότι δουλεύαμε ως τώρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ