ΙΣΟΠΑΛΙΑ-ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε το πρώτο «τρίποντο» εκτός έδρας η ΑΕΛ, αφού στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και μετά την 20ήμερη διακοπή του πρωταθλήματος αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα απίστευτο παιχνίδι με αμφισβητούμενο πέναλτι και αποβολή του Γιοβάνοβιτς που οδήγησε και σε αριθμητικό μειονέκτημα τους «βυσσινί»

από το πρώτο κιόλας 20λεπτο του αγώνα, την ώρα που η διοίκηση της ΠΑΕ προχωρούσε σε έκδοση ανακοίνωσης πριν καν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση!!

Με χειροκροτήματα και… καραμέλες υποδέχτηκαν οι Αρκάδες τον τεχνικό της ΑΕΛ Σ. Τσιώλη αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο σύλλογο, ενώ στα καθαρά αγωνιστικά πιο επιθετικοί οι γηπεδούχοι, αφού μόλις στο 7’ το σουτ του Τσουκαλά απείλησε τον Ξενοδόχοβ, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από την εστία, ενώ στο 13’ ο κίπερ της ΑΕΛ είπε «όχι» σε νέα προσπάθεια και σουτ του ίδιου παίκτη, μετά από φάση διαρκείας.

Το παιχνίδι «πήρε φωτιά» στο 16’ με το ρέφερι να σφυρίζει πέναλτι σε φάση του Μονιάκη με τον Ιωαννίδη, ενώ κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των «βυσσινί» αποβλήθηκε ο Γιοβάνοβιτς ως υπαίτιος του μαρκαρίσματος (!) με απευθείας κόκκινη, με τον Ιωαννίδη να νικά τελικά τον Ξενοδόχοβ από τα 11 βήματα γράφοντας το 1-0.

Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 21’ με το Ναζλίδη να πιάνει το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι και το Ντοναρούμα να προβαίνει σε εξαιρετική απόκρουση μετά από τραγική απομάκρυνση του Χαμντανί, ενώ στο 38’ ο Δημούτσος απάντησε στην ευκαιρία της ΑΕΛ με δοκάρι για τον Αστέρα, όταν μετά από απόκρουση του Ξενοδόχοβ με τις γροθιές σε σέντρα του Γιαννούλη πήρε το ριμπάουντ με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι!

Με την ΑΕΛ σε μάλλον παθητικό ρόλο εξαιτίας και της αποβολής και τη βροχή να πέφτει ασταμάτητα στην Τρίπολη ο Αστέρας πίεσε για δεύτερο τέρμα, με τον Ξενοδόχοβ να νικά και πάλι τον Τσουκαλά στο 54’, ωστόσο και ενώ οι διορθωτικές κινήσεις του Τσιώλη δεν έδειχναν να αποδίδουν για την ΑΕΛ στο 76’ ο Ντοντό έπιασε εξαιρετική γυριστή κεφαλιά, ο γκολκίπερ του Αστέρα απομάκρυνε, με το Δημούτσο να ανατρέπει τον επερχόμενο Αναστόπουλο εντός περιοχής και το Θωμά Ναζλίδη να μετατρέπει σε γκολ το αδιαμφισβήτητο πέναλτι φέρνοντας το ματς στα ίσα!

Στο τελευταίο 10λεπτο Ντοντό και Καπός αναστάτωσαν την άμυνα του Αστέρα που στο 86’ είχε και δεύτερο δοκάρι μετά από προσπάθεια του Στανισάβλιεβιτς, ενώ στην εκπνοή του αγώνα ο Ιγκλέσιας από κοντά, μετά τη σέντρα του Ίγκορ, δεν μπόρεσε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος, καθώς δεν είχε τύχη και η προσπάθεια του Δημούτσου στις καθυστερήσεις όταν από κοντά απέτυχε να νικήσει τον Ξενοδόχοβ, που δίκαια κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου της ΑΕΛ!

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Χαμντανί, Μπέρτος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς (81΄Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης (62΄Μάσα), Καλτσάς, Φερνάντεζ (69΄Ιγκλέσιας), Ιωαννίδης.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Ρέντζας (65΄Καπός), Μονιάκης, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Ναβάρο, Αβραάμ (33΄Ντέλετιτς), Ναζλίδης, Μαρουκάκης (46΄Ντοντό).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΩΛΗ

Σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Σ. Τσιώλης τόνισε τα εξής: “ Ιδιαίτερη στιγμή στην Τρίπολη, πέρασα δύο υπέροχα χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που αναγνώρισε την προσπάθεια. Ρισκάραμε, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς από τη στιγμή που θέλαμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για το βαθμό αυτό”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ