ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΝΩ ΓΕΜΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ

Με γρήγορους ρυθμούς δείχνει να γεμίζει η δομή προσφύγων του Κουτσόχερου, καθώς με τη νέα μεταφορά Σύριων με τις οικογένειές τους ο αριθμός τους αγγίζει πλέον τα 450 άτομα, όταν η χωρητικότητά του έχει δυνατότητα φιλοξενίας 1500-1700 συνολικά ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται πλέον στην επιτάχυνση των εργασιών που αφορούν σε παρεμβάσεις στη δομή που έχουν να κάνουν κυρίως με την εγκατάσταση wi-fi αλλά και τον εξοπλισμό των οικίσκων που θα διαμορφωθούν σε αίθουσες διδασκαλίας για τα μικρά προσφυγόπουλα.

Την ίδια ώρα ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τα μεγαλύτερα παιδιά των προσφύγων, καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή η επιλογή σχολείων προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα, στο πνεύμα που κινείται το αρμόδιο υπουργείο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Προφανώς και το «απομονωμένο» της δομής δημιουργεί επιπλέον «πονοκέφαλο» στα κέντρα λήψης αποφάσεων όσον αφορά και τη μεταφορά των μικρών μαθητών σε σχολεία της περιοχής, ενώ άγνωστες προς το παρόν παραμένουν και οι προθέσεις των κατοίκων των γύρω κοινοτήτων, όταν κατά την πρόσφατη τελετή των εγκαινίων της δομής λίγοι μεν αλλά όχι αμελητέοι δεν δίστασαν να εκφράσουν με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια την αντίδρασή τους στο ότι δεν επιλέχθηκαν να εργασθούν στη δομή.

Τέλος και όσον αφορά στους 8μηνίτες εργαζόμενους, στη δομή παρέμειναν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε τομείς καθαριότητας, νοσηλείας, κοινωνικής εργασίας κλπ. περίπου οι μισοί, με τους υπόλοιπους (κυρίως γενικών καθηκόντων) να απασχολούνται στις δομές κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων (διαλογή ρουχισμού, γραφεία κλπ.).

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ