ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΥ TANGO ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Αργεντίνικου Tango Λάρισας διοργανώνει με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, Φεστιβάλ Αργεντίνικου Tango από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει σεμινάρια Αργεντίνικου Tango αρχαρίων και προχωρημένων από δύο ζευγάρια Ελλήνων καταξιωμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων επαγγελματιών δασκάλων, καθώς και χορευτικές βραδιές με χορευτικές επιδείξεις.

Τα ζευγάρια των επαγγελματιών δασκάλων είναι ο Κώστας Νικολαΐδης με την παρτενέρ του Δώρα Αναγνώστου από την Αθήνα και οι συμπολίτες Κωνσταντίνος Χαλντούπης και Έφη Ζαρογιάννη.

Ο Κώστας Νικολαΐδης είναι από την Αθήνα και ξεκίνησε να χορεύει Αργεντίνικο Tango το 2001, εμπνευσμένος από τον  μεγάλο μαέστρο Miguel Angel Zottο. Μυήθηκε στο αυθεντικό Tango Argentino μετά από πολλές επισκέψεις στο Buenos Aires, δίπλα σε μεγάλους μαέστρος (Osvaldo Zotto y Lorena Hermocida, Silvio La Via, Gabriel Misse, Sebastian Misse).

Το 2008 ίδρυσε στην Αθήνα τη σχολή χορού Baile de Barrio όπου συνεχίζει να διδάσκει.

Η Δώρα Αναγνώστου είναι μαθήτρια των Κώστα Νικολαΐδη και Silvio Lavia.

Ξεκίνησε με κλασικό μπαλέτο ρώσικου συστήματος, και έχει εξειδίκευση στο σύγχρονο χορό συστήματος Limon, Release και Graham. Τα τελευταία χρόνια, το Αργεντίνικο Tango είναι αυτό που την έχει μαγέψει και την έχει απορροφήσει ολοκληρωτικά.

Οι συμπολίτες μας, Κωνσταντίνος Χαλντούπης και Έφη Ζαρογιάννη είναι χορευτικό ζευγάρι καθώς και ζευγάρι στη ζωή. Είναι επαγγελματίες χοροδιδάσκαλοι αποκλειστικά στο Αργεντίνικο tango. Το tango, τους συνάντησε για πρώτη φορά πριν από 14 χρόνια και από τότε το ακολουθούν όχι μόνο ως κοινωνικοί χορευτές, αλλά και ως επαγγελματίες .

Είναι ιδρυτές του Συλλόγου Φίλων Αργεντίνικου tango Λάρισας και από τους πρωτοπόρους στη δημιουργία της tango κοινότητας  στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Μόνο στην πόλη της Λάρισας, πάνω από 1000 μαθητές έχουν  παρακολουθήσει τα μαθήματά τους, τα τελευταία 8 χρόνια. Στην Ελλάδα εργάστηκαν και εργάζονται με ομάδες μαθητών – χορευτών σε διάφορες πόλεις όπως: Λάρισα, Βόλο, Λαμία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Γρεβενά, Ξάνθη, Ρόδο, Καλαμάτα και Αθήνα. Επίσης, εργάζονται δίνοντας σεμινάρια και κάνοντας επιδείξεις διεθνώς, σε πολλές χώρες όπως: Τουρκία, Ρωσία, Αγγλία (στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου), στο Κατάρ και στην Ισπανία.

Η διεθνής καριέρα τους δεν σταματάει στα σύνορα της Ευρώπης, καθώς είναι αναγνωρισμένοι στην «πηγή» του Αργεντίνικου Tango, το Buenos Aires της Αργεντινής, όπου διαμένουν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το πρόγραμμα του Festival έχει ως εξής:

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, χορευτική βραδιά (milonga) στο χώρο του συλλόγου.

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, σεμινάρια Αργεντίνικου Tango στο Μύλο του Παππά.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 22:30 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη κεντρική Milonga (χορευτική βραδιά) με Tango επιδείξεις των δασκάλων καθώς και τη συμμετοχή χορευτών από τη Λάρισα και άλλες πόλεις.

Η είσοδος της βραδιάς είναι 5€.

Περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχή στα σεμινάρια και τη Milonga στο 6972 604646 και στο fb: Σύλλογος Φίλων Αργεντίνικου Tango Λάρισας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ