ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 15ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παρακολούθησαν βιωματικό σεμινάριο στους διαδραστικούς πίνακες

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα: «Γενική μεθοδολογία διαδραστικού πίνακα. Συμβουλές και πρακτική μέσα από βιωματικό σεμινάριο μάθησης» διοργανώθηκε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας με Λυκ. Τάξεις για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας του σχολείου, τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και με την υποστήριξη της σχολικής συμβούλου παιδαγωγικής ευθύνης κ. Κοντογεωργίου Ασημίνας, φυσικού, καθώς το σχολείο διαθέτει πλέον ένα διαδραστικό πίνακα.

Εισηγητής ήταν ο  κ.  Θάνος Κυρτσόγλου, καθηγητής αγγλικών, Ma Education Leadership & Innovation.  Ο κ. Κυρτσόγλου παρουσίασε το  διαδραστικό πίνακα, ένα καινοτόμο τεχνολογικό μέσο το οποίο υπό παιδαγωγικές προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη των μαθησιακών στόχων στην σχολική τάξη. Η εισαγωγή του στην σχολική πράξη συνοδεύεται από σημαντικά πλεονεκτήματα κυρίως σε θέματα αλληλεπίδρασης εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι στόχοι της επιμόρφωσης ήταν:

Η γνωριμία των εκπαιδευτικών με τα βασικά χαρακτηριστικά του πίνακα

η  παιδαγωγική αξιοποίηση των εργαλείων και λειτουργιών του διαδραστικού

πίνακα

η δυνατότητα δημιουργίας περιεχομένου με τα εργαλεία του πίνακα

η περιγραφή τρόπων ενεργής συμμετοχής και αλληλεπίδρασης των μαθητών με το περιεχόμενο του μαθήματος

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περίπου 35 εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Στο τέλος της  εισήγησης οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποίησαν το διαδραστικό πίνακα με την καθοδήγηση του επιμορφωτή, δίνοντας έτσι ένα καθαρά βιωματικό τόνο στο σεμινάριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ