ΤΡΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΓΕ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 12ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.) στις 11- 13 Νοέμβρη, στον Πειραιά. Κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου, το οποίο θα ακολουθεί τη δουλειά όλων των συλλόγων και ομάδων γυναικών της Ο.Γ.Ε. για την τετραετία μέχρι το επόμενο Συνέδριο ήταν «Γυναίκα, βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση».

Η Ένωση Γυναικών Λάρισας συμμετείχε στο Συνέδριο με 15 συνέδρους που εκλέχτηκαν στις εκλογές της 9ης Οκτώβρη. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές:

Μισθωτή εργαζόμενη, Αυτοαπασχολούμενη, Αγρότισσα- Γυναίκα της Υπαίθρου, Διεθνείς Εξελίξεις- Δράση της Ο.Γ.Ε. στην Παγκόσμια Δημοκρατική Οργάνωση Γυναικών (Π.Δ.Ο.Γ.),Μετανάστευση- Προσφυγιά, ΑΕΙ- ΤΕΙ- Σχολές Κατάρτισης, Παιδεία, Η Διαπάλη της Ο.Γ.Ε.  με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και άλλες οργανώσεις, Μητρότητα, Υγεία και εξελίξεις, Εργασιακές σχέσεις της γυναίκας στα νοσοκομεία, Η Διαπάλη της Ο.Γ.Ε. με τις αντιδραστικές θεωρίες του Φύλου, Η παρέμβαση της Ο.ΓΕ. στον αγώνα των Καθαριστριών στα σχολεία, Άνεργη Γυναίκα, Παρέμβαση της Ο.Γ.Ε. στα σχολεία, Δελτίο (περιοδικό έντυπο) της Ο.Γ.Ε., Ιστοσελίδα της Ο.Γ.Ε., Βία- Πορνεία, Ναρκωτικά, Παρέμβαση στις μικρές ηλικίες.

Παράλληλα, οι κατά τόπους Σύλλογοι παρουσίασαν πλευρές της δράσης τους και τις εμπειρίες και συμπεράσματα που αποκόμισαν. Όλος αυτός ο πλούτος θεμάτων βασίστηκε όχι σε θεωρητικές αρχές αλλά στην πραγματική δουλειά των Συλλόγων σ’ όλη την Ελλάδα, σε όλους τους τομείς που αναπτύχτηκαν.

Την Κυριακή, έγιναν οι αρχαιρεσίες για το νέο 55μελές Δ.Σ. από το οποίο εκλέχτηκε και το Προεδρείο της Ο.Γ.Ε. Από την Ένωση Γυναικών Λάρισας εκλέχτηκαν στο Δ.Σ. 3 αντιπρόσωποι.  .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ