ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΈΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου η έκθεση «Ένα σημείο στο κέντρο» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα αφιερωμένη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας.

Την βραδιά των εγκαινίων άνοιξε ο γλύπτης κ. Βαγγέλης Βλαχοδήμος, πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, ο οποίος μίλησε για τη σπουδαιότητα της έκθεσης «Ένα σημείο στο κέντρο», η οποία παρουσιάζει την πλούσια διαδρομή του Κέντρου. Αναφέρθηκε στον ρόλο των διευθυντών του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας, καθώς και στο πολυεπίπεδο πολιτιστικό έργο που αυτό παρήγαγε κατά τα χρόνια λειτουργίας του.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Αλέξιος Παπαζαχαρίας, επιμελητής της έκθεσης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στη σημασία αυτής της αφιερωματικής έκθεσης σχετικά με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας. Έπειτα, μίλησε για το ρόλο που έπαιξε το Κέντρο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου και στη σπουδαιότητα της τρέχουσας έκθεσης, κατά την οποία παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών τόσο του Κέντρου όσο και νέων δημιουργών.

Κατά τη διάρκειά της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  παράλληλες εκδηλώσεις, όπως προβολές φιλμ, διαλέξεις, παρουσιάσεις καλλιτεχνών και εργαστήρια.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ