ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνθήκες πολέμου στα δημόσια νοσοκομεία περιγράφει σε έρευνα της η ΠΟΕΔΗΝ, υποστηρίζοντας ότι στα ΤΕΠ Των Δημοσίων Νοσοκομείων κατά τις ημέρες εφημερίας, λόγω της μεγάλης προσέλευσης Ασθενών και του λιγοστού προσωπικού η κατάσταση είναι άθλια.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ η κίνηση στα ΤΕΠ αυξήθηκε κατά 40% κατά την τελευταία τριετία. Έχουν εξαντληθεί οι αντοχές των Δημόσιων Νοσοκομείων σε προσωπικό , υποδομές και εξοπλισμό. Χάνουν τη μάχη για τη ζωή οι Ασθενείς αβοήθητοι εξαιτίας της υποχρηματοδότησης των Δημόσιων Νοσοκομείων . Τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε Ιατρούς ειδικοτήτων, Νοσηλευτικό Προσωπικό και Παραϊατρικό Προσωπικό.

Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν σε αναλώσιμα υλικά, υγειονομικό υλικό. Ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και οι υποδομές των Νοσοκομείων είναι σε κακό χάλι.

Ειδικά για το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ επισημαίνει: Υπάρχουν προβλήματα στην διαρρύθμιση χώρου. Λείπουν βασικές ειδικότητες. Μεγάλη έλλειψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού. Μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό όπως μόνιτορ, οξύμετρα, πιεσόμετρα κ.λπ. Κίνδυνος για τη ζωή των εκτάκτων περιστατικών. Χρόνος αναμονής 3-4 ώρες για να εξεταστεί και διαγνωστεί ο Ασθενής. Δεν υπάρχει μόνιμη φύλαξη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά επεισόδια . Πολλές φορές λόγω έλλειψης Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ οι Ασθενείς προσέρχονται με ιδιωτικά μέσα . Καθυστερούν και το μόνο που κάνουν τα ΤΕΠ είναι να διαπιστώνουν το θάνατός τους .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ