ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ, ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!

Αναστατώθηκαν τα δημοσιογραφικά γραφεία της Λάρισας μόλις ένα 24ωρο πριν τη συνέντευξη τύπου του Θ.Θ, με αφορμή την πρεμιέρα του, στο άκουσμα της είδησης πως η νέα υπουργός Πολιτισμού και παλιά μας γνώριμη από τη συνεργασία της με το Θ.Θ στην περίφημη «Ηλέκτρα» Λυδία Κονιόρδου προχώρησε σε τοποθέτηση του Γιάννη Μηλιού

στη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Σου λέει που θα πάει, μήνες «ακέφαλο» το θέατρο ήρθε και η σειρά μας, βροχή οι ερωτήσεις στη συνέντευξη τύπου.

Ψύχραιμος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πορευόμαστε σου λέει και με την καλλιτεχνική επιτροπή, να δούμε σε ένα μήνα τι θα γίνει με την προκήρυξη, άσε που μπορεί να αλλάξει και τελείως η διαδικασία και πάει λέγοντας.

«Μα από τον Αύγουστο σε ένα μήνα ακούμε», αντέτειναν οι συνάδελφοι, χαμόγελα εισπράξαμε μόνο και συνιστώμενη υπομονή.

Ήρθε και η ερώτηση της σελίδας για το ενδεχόμενο ενδιαφέρον της Σοφίας Καραγιάννη για τη θέση, το απέκλεισε κατηγορηματικά η σκηνοθέτιδα του «Οφσάιντ», όσο να πεις πήγαν πολλές καρδιές στη θέση τους…

Ε.Π.

Υ.Γ. Όσο για την επιλογή Μηλιού που σχολιάσθηκε ποικιλοτρόπως, αντίθετος σε κυβερνητική θέση και μνημόνια δηλώνει εδώ και ένα χρόνο ο άνθρωπος, που να θυμίσουμε πέρασε και από υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πόσο πιο σαφές ότι διαφωνώ με τη “συμφωνία”, από την επιλογή μου να μη συμμετέχω, από οποιαδήποτε θέση, στην κυβέρνηση», έγραφε ο ίδιος τον Ιούλιο του 2015 διαφωνώντας ανοιχτά με την ηγεσία του κόμματος.

«Ο πολιτισμός οφείλει να είναι το πνευματικό αντίβαρο στις δυσκολίες που περνούν οι λαοί. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε με συλλογική δουλειά, με ηρεμία και σταθερά βήματα, με σχέδιο και προσανατολισμό, με έμπνευση και καινοτομία για να φέρουμε το Φεστιβάλ στη θέση που του αξίζει. Είναι η ώρα να κάνουμε πολλά βήματα εμπρός.
Έχοντας αυτές τις σκέψεις στο νου, και σε μια περίοδο της ζωής μου που δεν συμμετέχω στην κεντρική πολιτική και σε κομματικούς σχηματισμούς, αποδέχτηκα με χαρά να βοηθήσω από τη θέση του Προέδρου στην προσπάθεια του Φεστιβάλ και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του. Η επιτυχία ωστόσο θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των πολλών. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε», γράφει σήμερα ο ίδιος σε μια απόπειρα να εξηγήσει το γιατί δέχτηκε τη θέση.

Τώρα αν αύριο μεθαύριο τα ίδια «μνημόνια» του δέσουν τα χέρια στερώντας του κονδύλια για το Φεστιβάλ, εδώ θα είμαστε να ξαναμπούμε στη σελίδα του για… ενημέρωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ